Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Hoogeveen 12-10-2005

Fietsters aangereden
RODEN Bij een verkeersongeval op de Ceintuurbaan West in Roden raakte woensdagmorgen een 17 jr. jongedame uit die plaats gewond. Op de kruising met de Scharftlaan verleende zij op haar fiets geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 22 jr. man uit Cadier en Keer. De jonge vrouw is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

NIEUW AMSTERDAM Op de kruising van de Zwarteweg met de Schooldijk en de Ermermarkeweg in Nieuw Amsterdam/Veenoord raakte woensdagmorgen een 64 jr. vrouw uit Nieuw Amsterdam gewond. De vrouw werd aangereden door een auto bestuurd door een 33 jr. vrouw uit Zandpol. Deze sloeg op de kruising linksaf maar nam daarbij teveel de binnenbocht en kwam in botsing met de tegemoetkomende fietster. Waarschijnlijk werd de automobiliste verblind door de zon waardoor ze de fietster niet heeft gezien. De vrouw kwam met haar fiets ten val en werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Politie controleert
GIETEN Woensdagmorgen controleerde de politie rondom Gieten in totaal 13 vrachtwagencombinaties. Daarbij werd twee keer proces-verbaal opgemaakt. Eén keer voor overschrijding van 20% van de koppelingsdruk (260 i.p.v. 75 kg) en één keer voor overschrijding van het totaalgewicht (55 i.p.v. 50 ton)

HOOGEVEEN Woensdagmorgen hield de politie in en rond Hoogeveen een bromfietscontrole. Daarbij werden 11 bromfietsers bekeurd. Zeven keer omdat de bromfiets een te hoge constructiesnelheid had (waren opgevoerd), drie keer voor het niet rijden op een verplicht fietspad en één keer voor ondeugdelijke verlichting.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592 45 2475 of 06 - 51 55 7950.