Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Barendrechtse gemeentesecretaris gaat op 1 december vervroegd met pensioen

Gemeentesecretaris Jan Dijkstra kondigt afscheid aan

BARENDRECHT (12 oktober 2005) ­ Gemeentesecretaris Jan Dijkstra (60) verlaat op 1 december de gemeente Barendrecht. Dijkstra is op dat moment als hoogste ambtenaar bijna 20 jaar de schakel tussen de ambtelijke organisatie en het gemeentebestuur. Daarnaast is hij dit jaar 43 jaar in over- heidsdienst. De Barendrechtse gemeentesecretaris maakt gebruik van de mogelijkheid om vervroegd met pensioen te gaan.

Dijkstra werd bijna 20 jaar geleden, op 1 februari 1986, gemeentesecretaris van de gemeente Barendrecht. Daarvoor was hij onder meer 16 jaar hoofd van de afdeling Onderwijs en Personeelszaken in de gemeente Hoorn. De gemeentesecretaris heeft niet alleen de gemeente Barendrecht maar ook de gemeentelijke orga- nisatie de afgelopen 19 jaar flink zien veranderen. "Op 1 februari 1986 telde Barendrecht ongeveer 19.000 inwoners, nu is dat aantal meer dan verdubbeld tot ruim 40.000 inwoners. Om deze groei in goede banen te leiden en de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen, is de organisatie uiteraard meegegroeid. Zo is het aantal medewerkers binnen de organisatie gestegen van 135 medewerkers in 1986 tot ongeveer 300 medewerkers op dit moment en is ook op tal van gebieden de deskundigheid toegenomen", aldus de ge- meentesecretaris.

Vrije tijd
Hoewel Dijkstra op 1 december stopt met werken, blijft hij zich wel inzetten voor verschillende maatschappe- lijke doelen. Zo is hij lid van de Bondsraad van de ANWB, voorzitter van de Stichting Kerkenbouw Midden- IJsselmonde en op verschillende gebieden actief binnen de kerkelijke gemeenschap. Op vrijdag 29 april 2005 is Dijkstra vanwege zijn werkzaamheden voor de gemeente Barendrecht en zijn vele nevenfuncties door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht