Ingezonden persbericht


12 oktober 2005

Het Groninger Museum als podium

Aansluitend op het beleidsplan 'Extrovert en veelkleurig, beleidsplan 2004-2008' presenteerde het Groninger Museum vandaag 12 oktober 2005 het werkplan 2005-2009. Bijzondere tentoonstellingen en bijzondere projecten maken onderdeel uit van de programmering. Het werkplan zal vanaf vrijdag 14 oktober op www.groningermuseum.nl te vinden zijn. Belangrijke tentoonstellingen in de toekomst zijn onder andere: Professor Van Giffen en het geheim van de wierden, Marc Quinn, Miquel Rio Branco, Akseli Gallen-Kallela, Mariko Mori, Peter Struycken, Russische Sprookjes, China en een tentoonstelling over Waterhouse.

Het Groninger Museum is met Freek de Jonge in gesprek over een bijzonder project dat over ongeveer twee jaar in het Groninger Museum zal plaatsvinden . Een bijzondere presentatie wordt door Freek de Jonge samen met zijn vrouw Hella de Jonge in samenspraak met het museum voorbereid. De cabaretier wordt onderdeel van de presentatie en zal iedere dag korte zeer diverse voorstellingen, binnen de verschillende installaties, verzorgen en zal gedurende een periode van drie maanden in het Groninger Museum zijn .

Het Groninger Museum overweegt in het kader van grensoverschrijdende kunstdisciplines om ook een project te organiseren over het 'fenomeen Herman Brood'. Het Groninger museum zou graag het 'fenomeen Herman Brood' presenteren als icoon van de jaren zeventig en tachtig en negentig met zijn muziek, zijn beeldende kunst en zijn eigenzinnige manier van leven in al zijn aspecten. Herman Brood woonde lange tijd in Groningen, in het begin van zijn kunstenaarscarrière. Eerder cultuurgeschiedenis dan kunstgeschiedenis.



Ingezonden persbericht