Gemeente Dordrecht


Persbericht

Jury lovend tijdens prijsuitreiking Entente Florale

Dordrecht krijgt eervolle vermelding bij 'Groenste stad van het jaar'

Dordrecht heeft vandaag een eervolle vermelding ontvangen in de strijd om 'Groenste stad van het jaar'. De jury was vooral enthousiast over het groen in de historische binnenstad van Dordrecht. Groenwethouder B.A. van der Zwaan woonde de prijsuitreiking bij. "De jury heeft op 19 augustus kunnen zien dat Dordrecht een stad is om mooi te houden", aldus Van der Zwaan. "Ik ben blij met deze erkenning, daar mogen we als stad bijzonder trots op zijn!" Zwolle won de groencompetitie. Dordrecht, een stad om mooi te houden
Tien gemeenten deden mee aan de verkiezing van groenste stad en groenste dorp van Nederland. In de categorie 'steden' (plaatsen met meer dan 15.000 inwoners) ging Dordrecht de concurrentie aan met Amstelveen, 's-Gravenzande, Nuenen, Venray, Winterswijk en Zwolle. Dordrecht heeft geen extra inspanningen verricht voor de deelname aan de Entente Florale.

Prijsuitreiking
Wethouder B.A. van der Zwaan was vandaag bij de prijsuitreiking van de Entente Florale in Baarlo bij. De prijzen werden uitgereikt door de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, dr. C.P. Veerman. Het thema van de feestelijke bijeenkomst was 'Groen en Gezondheid'. Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NSF en Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, waren ook bij de uitreiking aanwezig.

Jury
Jaarlijks laat een aantal dorpen en steden zich beoordelen door de deskundige jury van! de Entente Florale. De jury let o .a. op:
* De visie van het groenbeleid, met de praktische vertaling daarvan.
* Stedelijk groen en recreatieve en toeristische voorzieningen.
* Natuur in de stad, in samenhang met het ecologische buitengebied.
* Inrichting(selementen) zoals vijvers, straatmeubilair en bloembakken. Lof
Dordrecht ontving vandaag een rapport met conclusies en aanbevelingen. De jury roemde ook de Biesbosch en het Weizigt Natuur- en Milieucentrum. Ook het groen in de historische binnenstad sprak de jury aan. De gemeente neemt de aanbevelingen van de jury mee bij het maken van plannen over groen in de stad.

Beschikbare bestanden
groenwebsite.JPG Dordrecht, 12 oktober 2005
Redactie
Maike de Bruijn
Communicatie

telefoon 078-639 89 44
email m.de.bruijn@dordrecht.nl
Informatie
Johan Heijboer
Hoofduitvoerder Groen
telefoon 078-639 58 50