FNV

Nova Innovine blijft talmen, beraad over harde acties

Werknemers van Nova Innovine (voorheen Chemicals) onderbreken donderdag om 12.30 uur het werk om te bespreken hoe ze hardere acties inhoud kunnen geven. De directie heeft aangegeven die dag weer niet inhoudelijk te kunnen onderhandelen over een ombouw van de pensioenregeling.
Donderdagnacht om 24.00 uur loopt het ultimatum van FNV Bondgenoten af. "De maat is nu vol", zegt vakbondsbestuurder Jeannette van Dongen. "We zijn al twee jaar bezig met een nieuwe pensioenregeling. Dit duurt veel te lang. Het wordt tijd voor acties. Die gaan we nú met onze leden bespreken."

De directie had een laatste kans gekregen om donderdag afspraken te maken over de pensioenombouw voor de 230 werknemers. De werkgever gaf steeds niet thuis onder het mom dat de gevolgen van een fusie onduidelijk zouden zijn.

Maandag kreeg het bedrijf zijn nieuwe naam nadat de Britse oliemaatschappij BP bekend had gemaakt zijn chemiedivisie Innovene aan het eveneens Britse Ineos te hebben verkocht. Naar verluidt speelden de pensioenaanspraken een belangrijke rol in de fusiebesprekingen. Maar nog altijd zegt de directie in Breda geen mandaat te hebben om te kunnen onderhandelen.

Vakbondsbestuurder Van Dongen benadrukt dat het zinloos is om te beginnen met onderhandelingen over een nieuwe cao als niet duidelijk is wat de pensioenombouw gaat kosten.