Waterschap Velt en Vecht


(11-10-2005)

Waterschap Velt en Vecht gaat 50 boomtelers controleren

Waterschap Velt en Vecht gaat boomtelers in haar gebied controleren op mogelijke lozingen van afvalwater of bestrijdingsmiddelen op het oppervlaktewater in kanaal, sloot of plas. In totaal gaat het om 50 boomtelers. De controlebezoeken vinden plaats vanaf 12 oktober en zullen naar verwachting begin december afgerond zijn. De boomtelers zijn inmiddels geïnformeerd.

Diverse bedrijfstakken al gecontroleerd
De controles van de 50 boomtelers maken onderdeel uit van een grootschalig project, waarbij diverse bedrijfstakken worden bezocht en gecontroleerd. Het waterschap heeft het afgelopen jaar al diverse controles uitgevoerd. Zo zijn de paardenhouderijen, de chemische industrie, de rioolwaterzuiveringsinstallaties, bodemsaneringslocaties en het glastuinbouwgebied in Erica reeds gecontroleerd. Op dit moment worden ook 24 bedrijven in Emmen bezocht die afvalstoffen verwerken.

Kwaliteit van het oppervlaktewater staat centraal Het waterschap is verantwoordelijk voor de waterkwaliteit in kanaal, sloot en plas.
Om deze kwaliteit zo goed mogelijk te houden, wil het waterschap lozingen van schadelijke stoffen in het oppervlaktewater zoveel mogelijk voorkomen. Voor het lozen van afvalwater hebben bedrijven een vergunning nodig van het waterschap. In deze vergunning staan voorschriften opgenomen waar lozingen aan moeten voldoen. Door de diverse controles uit te voeren wil het waterschap daar waar nodig het naleefgedrag van de lozingsvergunning afdwingen. Tevens worden de bedrijven onder meer geïnformeerd over de gevolgen die schadelijke stoffen hebben op de werking van een rioolwaterzuiveringsinstallatie en op de kwaliteit van het oppervlaktewater.

Burgemeester Feithsingel 2, Postbus 330, 7740 AH Coevorden, Tel (0524) 592222, Fax (0524) 592200