Gemeente De Marne


Gedeputeerde provincie Groningen opent Zorgloket

Op woensdag 12 oktober 2005 vindt de officiële opening van de loketten Wonen, Welzijn en Zorg in De Marne en in Winsum plaats. Mevrouw I. Mulder, gedeputeerde van de provincie Groningen zal 's ochtends de openings-handeling voor beide loketten gaan verrichten.

De loketten Wonen, Welzijn en Zorg in het gemeentehuis in Leens en in Winsum zijn op 1 september 2005 van start gegaan. Het loket is bedoeld voor ouderen en mensen met een beperking die vragen hebben over wonen, welzijn en zorg.

De situatie van de vrager wordt integraal bekeken, waarmee wordt voorkomen dat mensen van het kastje naar de muur worden gestuurd.

De twee gemeenten hebben hun loketten voorbereid in samenwerking met Stichting MEE Groningen, het project seniorenvoorlichting van de Stichting Welzijn Winsum, het Vraag en Informatiepunt GGZ van de Samenwerkende Patiënten-/Consumentenorganisaties Groningen (SPC), de GGD en het Centrum Indicatiestelling Zorg. Ook andere aanbieders van zorg en vrijwilligers-organisaties hebben in een projectgroep meegedacht.

Gedeputeerde I. Mulder opent eerst het loket Wonen, Welzijn en Zorg in De Marne en dan in Winsum.