Gemeente Zwolle

Landelijke bijeenkomst in Zwolle over sport en bewegen in de brede school

Wat kunnen organisaties als de GGD, kinderopvangorganisaties, de jeugdgezondheidszorg en sportverenigingen voor elkaar betekenen als het gaat over sport en bewegen in de brede school? Vertegenwoordigers van al deze organisaties gaan woensdag 12 oktober met elkaar over deze vraag in discussie. Jaap Hagedoorn, wethouder zorg en sport, opent deze landelijke bijeenkomst op brede school Het Wonderwoud Zwolle over sport en bewegen. Het programma bestaat verder uit een serie workshops, zoals de workshops sport en gezondheid, sport en welzijn, sport en circus, sport en speelruimte in de brede school.

De bijeenkomst is georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen, SportService Zwolle, Sportraad Overijssel, de Zwolse brede school Het Wonderwoud en de gemeente Zwolle. Het doel van de bijeenkomst is om kennis en ervaring uit te wisselen op het gebied van sport en bewegen op de brede school. Deelnemers krijgen voorbeelden van geslaagde projecten te horen en te zien en met elkaar bouwen ze aan een stappenplan voor meer sport en bewegen in de brede school.

De bijeenkomst past in het gezamenlijk streven van de bovengenoemde organisaties om de jeugd meer te laten bewegen en te sporten in het kader van de strijd tegen overgewicht en het verbeteren van sociaal emotionele vaardigheden thuis, op school en in de vrije tijd. De bijeenkomst voor genodigden start 's middags; 's ochtends kunnen leerlingen van Het Wonderwoud allerlei sportieve activiteiten doen.