Ingezonden persbericht

Poëtisch talent gezocht voor Nijmeegs poëziefestival

NIJMEGEN, 20050810 -- Op woensdag 12 oktober is de binnenstad van Nijmegen wederom poëtisch middelpunt van Nederland, tijdens poëziefestival Onbederf'lijk Vers. Het unieke concept waarbij bekende dichters naast aanstormend talent optreden, trok vorig jaar bijna 2000 bezoekers. Onbederf'lijk Vers vindt plaats in de binnenstad van Nijmegen in kroegen, boekenwinkels, de Mariënburg bibliotheek en de Valkhofkapel. Toegang tot alle locaties is gratis! Afgelopen jaren traden onder meer Remco Campert, Jean Pierre Rawie, Anna Enquist, Rutger Kopland en Joost Zwagerman op. Ook dit jaar maakt de organisatie zich sterk voor een kwalitatief hoogstaand deelnemersveld.


In totaal staan er 30 dichters op het podium: op iedere locatie treedt één bekende dichter en treden twee aanstormende talenten op. Zij die menen aanstormend talent te zijn of zelfs voorbij dat stadium kunnen zich tot 1 september aanmelden via de website www.onbederflijkvers.nl. Uit de aanmeldingen worden door de redactie de 20 sterkste dichters geselecteerd om op treden tijdens het festival.

Onbederf'lijk Vers 2005 is alweer de derde editie van dit unieke festival. Het poëziefestival is ontstaan uit een commissie van de Nijmeegse culturele studentenvereniging Diogenes, maar opereert sinds maart 2005 vanuit de eigen culturele stichting Onbederf'lijk Vers. Meer informatie over het festival en de stichting is te vinden op www.onbederflijkvers.nl.



Poeziefestival Onbederflijk Vers