Provincie Limburg

12 oktober snelt Limburg met versnellingsagenda naar Den Haag Limburg is alvast begonnen

Tientallen Limburgse vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden en publiek vertrekken woensdagochtend 12 oktober om 8.00 uur met speciaal vervoer vanuit Maastricht naar Den Haag. De Limburgdag in Den Haag staat deze keer geheel in het teken van Limburg, een regio met kracht!.
Het Limburgse bedrijfsleven, de kennisinstellingen en de overheden hebben hun krachten gebundeld en een aantal aansprekende projecten versneld op de agenda gezet. Met deze versnellingsagenda wordt Den Haag uitgedaagd om in onze krachtige regio mee te investeren, als partner. Want Limburg is alvast begonnen!

In hartje Den Haag ontmoet het Limburgs gezelschap bewindslieden, Eerste- en Tweede- Kamerleden en vertegenwoordigers van ministeries. Uit naam van de TaskForce en Ondernemend Limburg biedt Martin Eurlings de versnellingsagenda aan Staatssecretaris Karien van Gennip aan. Verder is er onder het genot van streekproducten uit de heerlijkheid Limburg vooral ook tijd om te netwerken.

Versnellingsagenda
Een Limburgse taskforce heeft de afgelopen maanden, mede op verzoek van staatssecretaris Van Gennip, gewerkt aan het ontwikkelen van een toekomstbeeld voor de Limburgse economie. Dit beeld is vervat in de Versnellingsagenda; een dynamisch document. In de Versnellingsagenda wordt een uitdagend beeld van de toekomst van Limburg geschetst. Op de agenda staan concrete projecten die versneld worden uitgevoerd. De Versnellingsagenda is gebaseerd op van oudsher sterke krachten, aangevuld met nieuwe inzichten en toepassingen. Een beeld gericht op verbindingen van kennisinstellingen en bedrijven, groot en klein, en met een focus op de grensoverschrijdende potentie van de regio. Limburgse ondernemers, kennisinstellingen en overheden hebben de afgelopen maanden over de versnellingsagenda en de economische toekomst van Limburg meegepraat. Dat heeft geleid tot een definitieve Versnellingsagenda die 12 oktober aan Den Haag als eensgezind Limburgs product wordt aangeboden.

28-9-2005 09:03