Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Patiënteninformatiemarkt 'ouderen' persbericht

Jaarlijks organiseren patiëntenverenigingen in ziekenhuis St Jansdal een informatiemarkt. In het najaar van 2005 vindt de informatiemarkt plaats op woensdag- en donderdagmiddag, 12 en 13 oktober. Het thema is ditmaal 'Ouderen'. De markt is bedoeld voor oudere mensen, familieleden, zorgverleners, scholieren en andere belangstellenden. Instellingen en organisaties waar u anders misschien niet zo snel mee te maken heeft, staan nu voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Kenmerkend voor patiëntenverenigingen is, dat ze zich inzetten voor informatieverstrekking, lotgenotencontact en belangenbehartiging; 'patiënten voor patiënten', als het ware. Naast de professionele deskundigheid van artsen en verpleegkundigen, voorzien zij in de ervaringsdeskundigheid, in dit geval op het gebied van ouderen.

Aandoeningen waar oudere mensen mee te maken kunnen krijgen en waarover u informatie op de markt kunt vinden, zijn onder meer: Alvleesklieraandoeningen, ziekte van Alzheimer, Amputaties, Beroerte, Diabetes, Epilepsie, Hersenaandoeningen, Maculadegeneratie (oogaandoeningen), Prostaatkanker en Reuma.

Dit jaar vindt op 8 oktober de 1e Internationale Dag van de Palliatieve Zorg plaats. Hiermee wordt speciale aandacht gegeven aan de zorg rond het levenseinde. Dit thema zal ook worden meegenomen in de infomarkt over 'Ouderen'. Al met al zult u de volgende zorgverlenende instellingen kunnen vinden: Hospices, MEE (vroeger SPD), Patiënten Adviesraad St Jansdal, Patiënten Consumenten Platform Zwolle, Dagkliniek geriatrie, Meerkanten afdeling Ouderen, Stichting Welzijn Ouderen, Steunpunt Mantelzorg, Thuiszorg instellingen, Verpleeghuizen, Vrijwilligersorganisaties, Zorgcentrum De Aanleg, Zorggroep NW Veluwe

De markt duurt van 13.00 tot 17.00 uur en wordt gehouden in de centrale hal van ziekenhuis St Jansdal. De toegang is gratis. Niet alle activiteiten vinden plaats op beide dagen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Informatiecentrum van het ziekenhuis, telefoon (0341) 463420.