Universiteit van Tilburg

Nieuw in Tilburg: Salon Arnon

Woensdag 12 oktober gaan de deuren van muziekpodium Paradox open voor een nieuw initiatief in Tilburg: Salon Arnon. De salon wordt georganiseerd door het Centrum voor Wetenschap en Levensbeschouwing van de Universiteit van Tilburg (UvT) samen met studenten van de UvT, Avans Hogeschool en Fontys Hogescholen.

Thema van de avond is gastvrijheid in relatie tot het jaarthema van de salon: strijd. Gast is de uitgeprocedeerde, Iraakse schrijver Al Galidi, die komt voordragen uit zijn boek Mijn opa, de president en de andere dieren en zijn dichtbundel De fiets, de vrouw en de liefde. Daarnaast is er werk te zien van Nienke van Dijken, student aan de Academie voor Beeldende kunst/St. Joost in Den Bosch. Er is muziek en ruimte voor improvisatie.

Salon Arnon is een podium voor iedereen die op uiteenlopende manieren naar de wereld wil kijken. De vragen die een kunstenaar, een journalist of een theatermaker stelt aan de wereld verschilt niet wezenlijk van de wetenschappelijke vraag. Toch is de wijze van antwoorden fundamenteel anders. Salon Arnon brengt studenten en geĂŻnteresseerden uit de provincie op een bijzondere en vooral feestelijke manier met elkaar in contact. Salon Arnon, woensdag 12 oktober, muziekpodium Paradox, zaal open: 20.00 uur, aanvang programma: 20.30 uur, meer info: www.uvt.nl/cwl.

Noot voor de pers
Journalisten zijn van harte welkom om Salon Arnon bij te wonen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marion Smale, Centrum voor Wetenschap en Levensbeschouwing, tel: 06 24774947, e-mail: m.j.smale@uvt.nl.