Ingezonden persbericht



* PERSBERICHT *

Uniek en sfeervol poëziefestival in Nijmegen

Op woensdagavond 12 oktober 2005 organiseert Culturele Stichting Onbederf'lijk Vers voor het derde jaar op rij poëziefestival Onbederf'lijk Vers. Dit literaire evenement vindt plaats op tien locaties in de Nijmeegse binnenstad. Op deze locaties wordt voorgedragen door een landelijk bekende dichter en twee aanstormende talenten. De gerenommeerde dichters die dit jaar de Nijmeegse podia betreden zijn Judith Herzberg, Simon Vinkenoog, Maria Barnas, H.H. ter Balkt, Ilja Pfeijffer, Ad Zuiderent, Jean Pierre Rawie, Serge van Duijnhoven, Vrouwkje Tuinman en Astrid Lampe.

Het concept van Onbederf'lijk Vers is even eenvoudig als succesvol. Op elk van de tien sfeervolle locaties - een vijftal kroegen, een kapel, de stadsbibliotheek, twee boekwinkels en een stadsbrouwerij - dragen drie dichters voor. De toegang tot de locaties is gratis. In een blok van drie kwartier lezen een gevestigd dichttalent en twee poëzietalenten, geselecteerd door de redactie van Onbederf'lijk Vers, voor uit eigen werk. Dan volgt een kwartier pauze, waarin het publiek zich kan verplaatsen naar een andere locatie om weer andere dichters te beluisteren. In totaal zijn er drie rondes, die beginnen om 20.00 uur, 21.00 uur en 22.00 uur.

Het publiek kan zo zelf een literaire avond samenstellen met een keuze uit tien dichters die hun sporen in de Nederlandse Letterkunde reeds verdiend hebben en twintig dichters die mogelijk hetzelfde gaan bereiken. Talenten die momenteel flink aan de weg timmeren zijn bijvoorbeeld Thomas Möhlman, Lucas Laherto Hirsch, Daniël Bras en Sven Ariaans. Het complete programmaoverzicht, met achtergrondinformatie over de dichters en diverse gedichten, vindt u op de website van Onbederf'lijk Vers.

De poëzieavond wordt afgesloten met een eindfeest in Muziek- en Danscafé Merleyn. Vanaf 23.30 uur treden hier verschillende artiesten op, onder andere de Nijmeegse bluesveteraan Clemens Van de Ven en de veelzijdige podiumkunstenaar André Manuel. Bovendien dragen verschillende dichters hier voor met behulp van een zogenaamde Stille Disco. Op deze wijze is ook nieuw werk van de Utrechtse dichter Ingmar Heytze te beluisteren.

Door de vrije entree en laagdrempelige locaties slaagt de organisatie van Onbederf'lijk Vers erin de poëzie toegankelijker te maken voor een groot publiek. Het festival heeft de afgelopen twee jaar dan ook bijzonder succesvol gedraaid, met bezoekersaantallen tussen de 1500 en 2000 personen. Het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste ééndaagse literaire evenement van Gelderland.

Poëziefestival Onbederf'lijk Vers
Woensdag 12 oktober vanaf 20.00u, toegang gratis
Locaties: cafés De Opera, Sterre, De Nieuwe Maan, Billabong en Merleyn, boekhandels Dekker van de Vegt en A Priori, brouwerscafé De Hemel, St. Nicolaaskapel en bibliotheek De Mariënburg.

Slotfeest Onbederf'lijk Vers
Woensdag 12 oktober vanaf 23.15u, toegang 5 euro
Locatie: muziek- en danscafé Merleyn

Meer informatie
Website http://www.onbederflijkvers.nl Email info@onbederflijkvers.nl

Noot voor de redactie en

Ingezonden persbericht