Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 295

datum: 6 oktober 2005

Excursie naar het baggeren in Zielhorst en Kattenbroek

De waterbodems van een aantal watergangen in Zielhorst, Kattenbroek en Randenbroek krijgen een schoonmaakbeurt. De gemeente en het waterschap zijn op dit moment volop aan het baggeren. Wie eens van dichtbij wil zien hoe dat baggeren in zijn werk gaat, is welkom op woensdagmiddag 12 oktober. Dan organiseren de gemeente en het waterschap een excursie voor wijkbewoners en andere belangstellenden.

Waterschap Vallei & Eem en de gemeente zijn in augustus gestart met de werkzaamheden in Zielhorst en Kattenbroek. Op de bodem van iedere sloot of vijver ligt een zwarte laag bagger. Die bagger belemmert op den duur de afvoer van het water en kan bij warm weer gaan stinken. Dan is het tijd om te gaan baggeren. De gemeente en het waterschap werken nauw samen om alle waterbodems schoon te krijgen. In de wijk liggen namelijk sloten en vijvers van zowel de gemeente als het waterschap. De werkzaamheden zijn naar verwachting in november klaar.

Op woensdagmiddag 12 oktober is er een excursie naar het baggeren. Medewerkers van de gemeente en het waterschap geven dan uitleg over de werkzaamheden. De excursie start om 15.30 uur bij De Lichtkring, Laan naar Emiclaer 1 en rond 16.30 uur eindigt de excursie met een kop koffie of thee in De Lichtkring.

Informatie:
. gemeente Amersfoort: Faouzzia Zaghdoud, communicatieadviseur, telefoon (033) 469 42 69 of

e-mail: f.zaghdoud@amersfoort.nl.
. Waterschap Vallei & Eem: Kim Slaats, persvoorlichter, telefoon (033) 434 63 28 of

e-mail: kslaats@wve.nl.


---- --