Ingezonden persbericht


Nederlandse Vereniging voor Tropische Geneeskunde en Internationale Gezondheidszorg (NVTG)

Koninklijk Instituut voor de Tropen, Amsterdam (KIT)

P E R S B E R I C H T

EEN GEZOND 2015!

Congres over armoede en internationale gezondheidszorg met (inter)nationale topsprekers

Amsterdam, 10 oktober 2005

Terugdringing van kinder- en moedersterfte en bestrijding van hiv/aids, tuberculose en malaria. Daarover gaat aanstaande woensdag het congres 'A Healthy 2015! How practical is A Practical Plan to Achieve the Millennium Development Goals' van de Nederlandse Vereniging voor Tropische Geneeskunde en het Koninklijk Instituut voor de Tropen. De twee onderwerpen zijn cruciaal voor het halen van de Millenniumdoelen, de internationale afspraken om in de periode tot 2015 de armoede in de wereld te halveren.

Datum: woensdag 12 oktober 2005; tijd: 08.30 - 17.15; lokatie: KIT, Mauritskade 63, Amsterdam, Voertaal: Engels

Zo'n 200 professionals actief op het terrein van de tropische geneeskunde en de internationale gezondheidszorg werken tijdens de bijeenkomst aan suggesties voor beleid en praktijk op nationaal en internationaal niveau. Sprekers: de Nederlandse VN-adviseurs Hans Eenhoorn (Unilever) en Jaap Broekmans (KNCV Tuberculosefonds), Esther Scheers, (UMC Groningen), Bernard Brabin (AMC en Liverpool School of Tropical Medicine), Lola Dare (African Council for Sustainable Health Development), Lynn Freedman (Columbia University, New York) en Aagje Papineau Salm (Ministerie van Buitenlandse Zaken).

Programmaonderdeel is tevens de uitreiking van de Eijkman Medaille 2005 voor tropisch geneeskundig onderzoek en internationale gezondheidszorg.

_______________________