Gemeente Doesburg


week 41-2005

Nieuws uit het stadhuis, d.d. 12 oktober 2005, week 41.

OPENBARE VERGADERINGEN
Vergaderingen raadscommissies.
De vergaderingen van de raadscommissie Financiën/Economische Aangelegenheden en van de raadscommissie Onderwijs/Welzijn, beiden gepland voor 11 oktober 2005, gaan niet door.

De raadscommissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu vergadert op woensdag 12 oktober a.s te 20.30 uur in de raadzaal van het stadhuis.
De agenda vermeldt o.m. de volgende punten:
professionalisering van de milieuhandhaving
vragen van de commissie over de waterbreuk Van Vierackerlaan brief over verkeersveilige maatregelen Roggestraat. Voor nadere informatie kunt u bellen met W. Stoppels. Tel. 481320.

BOUWEN EN WONEN
Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvrage om een bouwvergunning is ontvangen op: 3-10-2005, Angerloseweg 30: gedeeltelijk vernieuwen, veranderen en vergroten van gevelkozijnen.

Aanvraag sloopvergunningen
De volgende aanvrage om een sloopvergunning is ontvangen op: 4-10-2005, Ooipoortstraat 58: slopen van een deel asbesthoudend dakbeschot

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen de vergunning verleend op:
29-9-2005, Enghuizen 3: vergroten van een woning 30-9-2005, Juliana van Stolberglaan 10: plaatsen van een dakkapel 3-10-2005, Kloosterstraat 50: gedeeltelijk vergroten van de woning 5-10-2005, Hanzeweg 0: plaatsen van een voetgangers"boemerang"brug.

Vrijstelling voorschriften bestemmingsplan ex. Artikel 15 WRO en verleende bouwvergunning
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen vrijstelling verleend van de voorschriften van het bestemmingsplan en bouwvergunning verleend op:
5-10-2005, Veerpoortwal ongenummerd: plaatsen van een sculpturaal object "de Saltpoort"
4-10-2005, IJsselkade ongenummerd: geheel oprichten van een kunstwerk op een sokkel.

Vrijstelling voorschriften bestemmingsplan en verleende bouwvergunning ex. Artikel 19 lid 2 WRO
Burgemeester en wethouders hebben voor het volgende bouwplan vrijstelling verleend van de voorschriften van het bestemmingsplan en bouwvergunning verleend op:
4-10-2005, Barend Ubbinkweg: geheel vernieuwen van het bedieningsgebouw voor sluis- en brugcomplex.

Verleende sloopvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende sloopaanvragen vergunning verleend op:
4-10-2005 Ooipoortstraat 58 slopen van een deel asbesthoudend dakbeschot

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstand (subcommissie) te Doesburg
De eerstvolgende zitting van de rayonarchitect van de Welstandscommissie is gepland op dinsdag 18 oktober 2005 vanaf 9.00 uur in het stadhuis van Doesburg. Tijdens deze openbare zitting zullen de nieuw ontvangen bouwplannen en andere verzoeken aan de rayonarchitect van de Welstandscommissie worden voorgelegd. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362).

Mandaatregeling cluster REO onderdeel Monumentenzorg Het college van burgemeester en wethouders heeft op 4 oktober 2005 de mandaatregeling voor de cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling onderdeel Monumentenzorg vastgesteld. Bij dit besluit wordt de uitoefening van bevoegdheden die het college heeft krachtens wettelijk voorschrift, opgedragen aan ambtelijke medewerkers. Deze mandaatregeling is geënt op de Monumentenwet 1988 en treedt in werking met ingang van 4 oktober 2005. De regeling ligt ter inzage bij het Publieksbureau.

Vrijstellingsprocedure bedieningsgebouw sluiscomplex Barend Ubbinkweg Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend op 4 oktober 2005 vrijstelling en bouwvergunning te hebben verleend voor het realiseren van een bedieningsgebouw bij het sluiscomplex aan de Barend Ubbinkweg. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken na bekendmaking, een bezwaarschrift worden ingediend. Een bezwaarschrift dient gericht te worden aan burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:
a. de naam en het adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.
Dit bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Tegelijkertijd kunt u de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, postbus 9030, 6800 EM te Arnhem verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op uw belangen, dat vereist.

OVERIGE VERGUNNINGEN
Kapvergunningen
De volgende kapaanvraag is ontvangen en ligt ter inzage: Geraniumstraat 24 : een sierpeer, ontvangen 30 september. Voor de volgende boom is een kapvergunning verleend : Angerloseweg 3 : een berk, verstuurd 6 oktober.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

MILIEU
Melding ingevolge Wet milieubeheer
Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 8.19, lid 5 van de Wet milieubeheer bekend dat zij hebben besloten een verklaring af te geven naar aanleiding van de melding van: Morren metaalbewerking, Leigraafseweg 31a II te Doesburg. In de afgegeven verklaring is aangegeven dat de voorgenomen verandering van de inrichting, een metaalbewerkingsbedrijf aan de Leigraafseweg 31a II te Doesburg, voldoet aan artikel 8.19, tweede lid aanhef en onderdeel a van de Wet milieubeheer.
Dat betekent dat de voorgenomen verandering geen andere of grotere nadelige gevolgen heeft voor het milieu en dat bovendien niet een andere inrichting ontstaat dan waarvoor vergunning is verleend. De voorgenomen verandering betreft het vervangen van een heftruck op diesel door een elektrisch aangedreven heftruck. Voor inzage in de stukken behorende bij deze melding en/of nadere informatie, kunt u contact opnemen met de cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.
Tegen voorgenoemde verklaring kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de dag van bekendmaking een bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders van Doesburg, Postbus 100, 6980 AC, Doesburg.

Als een bezwaarschrift is ingediend kan, als onverwijlde spoed dat vereist, een verzoek worden ingediend om een voorlopige voorziening te treffen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage. Hierover kunt u informatie krijgen bij de Raad van State, telefoon: 070 426 44 26.

Aanvraag stookvergunningen
De volgende aanvraag om een stookvergunning is ontvangen op: 03-10-2005, Uiterwaarden langs de IJssel: Het stoken van snoeihout.

Alle genoemde meldingen, aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij de sector Milieu, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.