Gemeente Dordrecht


Persbericht

Tentoonstelling Zicht op Water
Officiële opening op 12 oktober in Koetshuis Weizigt

Wat is een waterketen? Hoeveel water gebruiken we en waarvoor? Hoe kunnen we beter met water omgaan? Hoe houden we onze voeten droog in de stad? Wat wordt er gedaan en wat kunnen we als bewoners van de stad bijdragen om de kwaliteit van het oppervlaktewater (singels en vijvers) te verbeteren en goed te houden? Op al deze vragen kunnen jong en oud op een speelse wijze het antwoord vinden in de tentoonstelling Zicht op Water. Daarnaast kan in het Aquarama, een paviljoen met een onderwaterkijkvenster, daadwerkelijk de flora en fauna in de poel bekeken worden. Door het te laten regenen in een waterobject kunnen bezoekers zien wat afkoppelen van regenwater betekent en waarom dat belangrijk is voor de kwaliteit van het water in de vijvers en singels. Deze tentoonstelling en het Aquarama zijn onderdelen van het project Waterzigt op Weizigt dat samen met de waterpartners: waterschap Hollandse Delta, Evides, Rijkwaterstaat Zuid-Holland en de gemeente Dordrecht tot stand is gekomen.

Tijdens de openingsbijeenkomst houdt de poolreiziger Marc Cornelissen een interessante lezing over zijn expeditie naar de Noordpool. Waar hij onderzoek doet naar de gevolgen van de klimaatverandering voor de ijskap. De officiële opening is van 11.30 -13.30 uur.
De tentoonstelling is te bezoeken: dinsdag tot en met zondag van 13.00 -16.30 uur in Koetshuis Weizigt, van Baerleplantsoen 30 te Dordrecht. Tel.078 6141900.


---- --
Uitnodiging Opening tentoonstelling "Zicht op Water" Woensdag 12 oktober 2005 in Koetshuis Weizigt Graag nodigen wij u uit voor de opening van de expositie "Zicht op Water"; een expositie over integraal waterbeheer die in samenwerking met de waterpartners in 2001 tot stand is gekomen. In de afgelopen jaren stond deze reizende tentoonstelling met succes op 11.15 uur Ontvangst met koffie en thee. verschillende locaties in Zuid-Holland opgesteld. In een geactualiseerde vorm wordt hij nu weer tot juli 2006 geplaatst in Koetshuis Weizigt te Dordrecht. 11.30 uur Welkomstwoord door wethouder G. Veldhuijzen, gemeente Dordrecht. Vervolgens zal de expositie weer op tournee gaan door de regio. 11.35 uur Presentatie door ir. Marc Cornelissen. Deze expositie is een onderdeel van het project Waterzigt op Weizigt. Hierin worden op Als gepassioneerd poolreiziger en warm pleitbezorger voor een duurzame verschillende manieren alle aspecten van integraal waterbeheer en de noodzaak van ruimte samenleving draagt hij bij aan internationaal onderzoek naar klimaat- voor water onder de aandacht gebracht van burgers, bedrijfsleven en maatschappelijke verandering in het noordpoolgebied. organisaties. Daartoe zijn programma's ontwikkeld voor het basis-, voorgezet onderwijs en het algemeen publiek. 12.20 - 12.35 uur Gelegenheid voor het stellen van vragen. Een van de succesvolle producten is het Aquarama, een paviljoen met een onderwaterkijk- venster en deze mobiele tentoonstelling "Zicht op Water". 12.35 - 12.50 uur Openingshandeling door leerlingen van het basisonderwijs, samen met vertegenwoordigers van de waterpartners. Wij stellen het bijzonder op prijs als u bij deze officiële bijeenkomst aanwezig kunt zijn om tevens met bestuurders van de waterpartners en andere genodigden over het thema 12.50 - 13.30 uur Informele lunch. "water" van gedachten te wisselen.
Met vriendelijke groet,
Namens de stuurgroep Waterzigt op Weizigt,
Henk Klein, directeur Weizigt NMC
In verband met de organisatie van de lunch verzoeken wij u vriendelijk door te geven of u aanwezig kunt zijn. Tel. (078) 614 19 00 of email Weizigt-NMC@dordrecht.nl Weizigt Natuur- en Milieucentrum, van Baerleplantoen 30, 3314 BH Dordrecht tel (078) 614 19 00


---- --