Socialistische Partij

Protest bij SER-overleg tegen ziektekostenstelsel

11-10-2005 * Aanstaande woensdag 12 oktober komen vakbonden, werkgevers en het kabinet voor het Najaarsoverleg bij elkaar in het SER-gebouw in Den Haag. De SP zal daar in het kader Actie Noodrem om 12:00 uur met enkele tientallen actievoerders protesteren tegen de invoering van het nieuwe ziektekostenstelsel. Tweede-Kamerlid Jan de Wit, woordvoerder Sociale Zaken, zal de SER-leden een protestbrief overhandigen.

Actie Noodrem De SP heeft een grootschalige campagne georganiseerd onder het motto `beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald'. De meerderheid van de bevolking ziet niets in het nieuwe stelsel. Er is onder patiënten en medici veel weerstand tegen meer marktwerking in de zorg en toenemende macht voor verzekeraars, die steeds vaker op de stoel van de arts gaan zitten. Ook ouderen, chronisch zieken en gehandicapten worden extra kwetsbaar omdat veel noodzakelijke zorg in de aanvullende verzekering zit, waarvoor mensen geweigerd kunnen worden.

Tweede-Kamerlid Agnes Kant is initiatiefnemer van de Actie Noodrem: "Het is nooit te laat om een erg slecht plan te schrappen. Wie zegt dat het al te laat is, moet maar eens terugdenken aan de Betuwelijn. Ook toen hebben wij tien keer geroepen dat we moesten stoppen met die waanzin, en steeds werd gezegd dat het te laat was. Maar achteraf betreurt iedereen het dat toen niet aan de noodrem is getrokken, dat had honderden miljoenen bespaard. Laten we zo'n fout niet nog eens maken!"

De SP nodigt iedereen uit om zich woensdag om 12:00 uur aan te sluiten bij het `ontvangstcomité' bij de ingang van het SER-gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 60 in Den Haag. Het kabinet wordt hier opgeroepen om aan de noodrem te trekken en de invoering van het stelsel af te blazen, om de verwachte chaos te voorkomen.
Zie ook:
* Actie Noodrem