Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum 11 oktober 2005

INTRINSIEKE WAARDE PER 1 OKTOBER 2005: USD 20,57

WINSTVERWACHTING 2005 OMHOOG BIJGESTELD
NAAR AANLEIDING VAN
POSITIEF HERWAARDERINGSRESULTAAT
REACTIE DIM VASTGOED OP BOD EQUITY ONE

Intrinsieke waarde
In vervolg op het persbericht van 3 oktober jl.maakt DIM Vastgoed N.V. bekend dat het winkelcentrum Glengary Shoppes per 1 oktober 2005 extern is getaxeerd, resulterend in een netto herwaarderingsresultaat van USD 5,0 miljoen. Naar aanleiding van deze taxatie stelt DIM Vastgoed haar winstverwachting voor 2005 wederom omhoog bij naar circa USD 5,20 tot USD 5,80, terwijl daarmede de intrinsieke waarde per aandeel van DIM Vastgoed per
1 oktober 2005 USD 20,57 bedraagt. In deze intrinsieke waarde is het effect van de externe taxatie van Glengary Shoppes meegenomen. De laatst bekendgemaakte intrinsieke waarde per 30 september 2005 was USD 19,84 per aandeel.
Winstverwachting
De externe taxatie van het winkelcentrum Glengary Shoppes per 1 oktober 2005 heeft geleid tot een positief herwaarderingsresultaat van USD 5,7 miljoen. Conform de waarderingsgrondslagen van DIM Vastgoed worden alle objecten eenmaal per twee jaar getaxeerd door onafhankelijke externe deskundigen. Glengary Shoppes werd op
1 oktober 1997 aangekocht en kwam derhalve weer in aanmerking voor externe taxatie per
1 oktober 2005.
Na aftrek van de dotatie aan de voorziening voor latente belastingsverplichtingen bedraagt het effect van deze taxatie op het netto herwaarderingsresultaat USD 5,0 miljoen, ofwel USD 0,73 per aandeel DIM Vastgoed. De onderhavige taxatie leidt tot een kapitalisatiefactor van 6,82 (14,7 maal de nettohuuropbrengsten). Twee jaar geleden was dit nog 9,11 (11,0 maal de nettohuuropbrengsten)..Op grond van deze herwaarderingsresultaten verhoogt de directie van DIM Vastgoed haar verwachting voor de nettowinst per aandeel over 2005 van circa USD 4,90 à USD 5,50 tot circa USD 5,20 à USD 5,80, waaronder een operationeel beleggingsresultaat per aandeel van minimaal USD 1,18. Op grond van de aankoopdata van het onroerend goed in portefeuille en de tweejaarlijkse externe taxatie van elk object zullen er in 2005 verder geen externe taxaties meer plaatsvinden.
DIM Vastgoed maakt maandelijks de intrinsieke waarde per aandeel bekend. De intrinsieke waarde komt tot stand op basis van interne en externe waarderingen van de individuele beleggingen. Deze intrinsieke waarde reflecteert niet de waarde van de portefeuille indien deze gewaardeerd wordt met het oog op de verkoop van de portefeuille als geheel. Deze waarde kan aanmerkelijk hoger zijn.
Het beleid van DIM Vastgoed is erop gericht jaarlijks minimaal 8% dividend uit te keren. Dit wordt berekend op basis van de intrinsieke waarde van het aandeel (na dividend) bij aanvang van ieder boekjaar. De verwachting is dat in april 2006 over het boekjaar 2005 een dividend van USD 1,20 per aandeel uitgekeerd kan worden. De cijfers over de eerste negen maanden van 2005 worden op 14 oktober 2005 voor opening van Euronext Amsterdam bekendgemaakt.
Equity One
In vervolg op het persbericht van vrijdag 30 september 2005 inzake maakt DIM Vastgoed bekend dat de directie van DIM Vastgoed inmiddels heeft gesproken met de directie van Equity One, Inc., gevestigd in de Verenigde Staten van Amerika. Equity One heeft bij de aankondiging van haar voornemen om een bod te doen op alle aandelen van DIM Vastgoed (de mededeling in de zin van artikel 9d lid 2 Bte) een prijsniveau geïndiceerd van USD 20,50 per aandeel. Deze prijs ligt fractioneel beneden de intrinsieke waarde van DIM Vastgoed per
1 oktober 2005 ad USD 20,57 zoals heden bekend gemaakt en nauwelijks boven de slotkoers van vandaag ad USD 20,40.
Directie en commissarissen zijn van mening dat de geboden prijs te laag is en dat het derhalve niet in het belang van de aandeelhouders zou zijn om een bod op het geïndiceerde prijsniveau te steunen. Equity One is daarvan op de hoogte gesteld. Equity One heeft tot nu toe aan DIM Vastgoed geen nadere mededelingen gedaan over de uitvoering van haar voornemen.
Sinds de bekendmaking van het voornemen van Equity One in de Amerikaanse pers hebben verschillende partijen serieuze interesse getoond in (de portefeuille van) DIM Vastgoed. De omstandigheden op de markt waarop DIM Vastgoed actief is zijn thans zodanig dat veelal een belangrijke premie wordt geboden voor dit soort onroerend goed. Een dergelijke premie wordt met name geboden wanneer een aanzienlijke portefeuille van degelijk kwaliteitsonroerendgoed met goede huurders, een hoge bezettingsgraad en een stabiele kasstroom kan worden verkregen.
Directie en commissarissen zien daarin een bevestiging van de juistheid van hun standpunt dat de door Equity One aangegeven prijs te laag is en dat er geen reden is om het bod te steunen.
DIM Vastgoed N.V. P 2.Het voorgaande besluit is ook in lijn met het mandaat dat de aandeelhouders van DIM Vastgoed de vennootschap en haar bestuurders hebben gegeven: het zorgvuldig en actief beheren van een onroerendgoedportefeuille teneinde voor de beleggers een, gegeven het risicoprofiel, aantrekkelijk en stabiel rendement te realiseren. Geen onderdeel van het mandaat is het voeren van actief beleid gericht op het verkopen van de vennootschap, tenzij hiervoor een voldoende hoge prijs betaald wordt dat moet worden aangenomen dat verkoop een aantrekkelijke optie is voor de aandeelhouders, ook wel aangeduid als een' knock-out' bod.
Dit bericht wordt mede uitgegeven in gevolge artikel 9b lid 1 Besluit toezicht effectenverkeer.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: J.W. Dane, directeur T.C. Koster, directeur
Telefoon 010-2013610 Telefoon 010-2013610
E-mail info@dimvastgoed.nl E-mail info@dimvastgoed.nl www.dimvastgoed.nl
DIM Vastgoed N.V. P 3

DIM Vastgoed N.V. is een closed-end vastgoedbeleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal. DIM Vastgoed belegt in onroerend goed dat gelegen is in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De vennootschap richt zich op de aankoop van reeds ontwikkelde wijkwinkelcentra en zogenoemde 'power centers' met een hoge bezettingsgraad. De aandelen DIM Vastgoed zijn sinds 5 oktober 1999 genoteerd aan de beurs van Euronext Amsterdam. DIM Vastgoed beschikt over een vergunning op grond van de Wet toezicht beleggingsinstellingen.
Voor een beschrijving van de door DIM Vastgoed gehanteerde waarderingssystematiek en berekening van de intrinsieke waarde wordt verwezen naar het jaarverslag.