Gemeente Nijmegen

Actieplan cultuurbereik daagt uit tot nieuwe projecten voor jongeren

Kleinschalig, innoverend, verfrissend en speciaal gericht op (allochtone) jongeren. Dat zijn de kenmerken waar de projecten van het Actieplan cultuurbereik 2005-2008 aan moeten voldoen. Het Actieplan is een co-product van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de gemeente Nijmegen. Nijmeegse culturele organisaties en instellingen kunnen tot 1 december subsidie aanvragen voor het jaar 2006.

De belangrijkste doelstelling van het Actieplan is dat meer (allochtone) jongeren gaan deelnemen aan het culturele leven in de stad. Alleen subsidieaanvragen gericht op film/video en popmuziek/ wereldmuziek worden in behandeling genomen.

Voor culturele organisaties en instellingen ligt er de uitdaging om vernieuwende en prikkelende culturele activiteiten te organiseren en jongeren daarbij te betrekken. Niet alleen als toeschouwer, maar ook in een meer actieve rol als deelnemer.

Van organisaties en instellingen wordt verwacht dat zij de samenwerking zoeken en zo elkaars kennis en vaardigheden benutten.

Een externe adviescommissie beoordeelt de aanvragen op ondermeer de artistieke kwaliteit en het bevorderen van de actieve participatie door (allochtone) jongeren.

Aanvragen subsidie 2006

Projectaanvragen in het kader van het Actieplan Cultuurbereik 2006 moeten vóór 1 december a.s ingediend worden bij het College van Burgemeester en Wethouders, Bureau B&R L120, Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen, onder vermelding van Actieplan Cultuurbereik 2006.