FloraHolland


Honderd Exoten te zien bij FloraHolland vestiging Rijnsburg

RIJNSBURG (persbericht 12 oktober 2005) - Tot en met vrijdag 21 oktober is op FloraHolland vestiging Rijnsburg een productshow te zien waarin de zogenaamde Exoten centraal staan. Exoten zijn producten met een exotisch uiterlijk en uitstraling, vaak afkomstig uit tot de verbeelding sprekende landen. Tijdens de show in de foyer FloraHolland Rijnsburg zijn er honderd vazen te zien met de meest uiteenlopende producten.

De lichtroze King Protea die officieel als Protea 'Cyranoides' te boek staat is een van de producten die al langer worden geveild op FloraHolland vestiging Rijnsburg. Een nieuwigheid -die ook inmiddels op de klok verkrijgbaar is- is de Protea 'Madiba'. Deze Protea is donkerroze van kleur. De Heliconia's zijn ruim vertegenwoordigd in de show. Deze exotische bloem is verkrijgbaar in alle kleurschakeringen tussen geel en rood. De afgelopen jaren is exotisch bladmateriaal steeds populairder geworden met name voor de toepassing in boeketten. Ook een exotische 'mixdoos' met verschillende bladsoorten en zelfs vruchten uit Peru is tijdens de show te zien.

Het afgelopen jaar is het aanbod van met name Protea's en Leucospermums op vestiging Rijnsburg veel breder en dieper geworden. Ook zijn er meer Heliconia's (ook in cultivars) aangevoerd. De reden is dat steeds meer, kwalitatief goede aanvoerders, ervoor kiezen om hun producten in Rijnsburg voor de klok te zetten. Tevens blijkt ook dat in deze productgroep dat kwaliteit en regelmaat in de aanvoer de beste middenprijs oplevert voor aanvoerders. Kwaliteit en regelmaat zijn voor kopers zeer belangrijk om goed met deze producten te kunnen werken. De honderd vazen met exoten zijn uitgebreid te bewonderen tot vrijdag 21 oktober in de foyer naast de mijnzaal van vestiging Rijnsburg.



---