Provincie Friesland

PERSBESLUITENLIJST

Het College van Gedeputeerde Staten heeft op
11 oktober 2005 het volgende besloten:

Mededelingen
Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van 4 oktober 2005 vastgesteld.
Besluitenlijst beschikbaar


1. Eerste deel Stroobossertrekweg dit jaar nog op de schop Gedeputeerde Staten hebben E 1,8 miljoen beschikbaar gesteld voor de aanpak van het gedeelte van de Stroobossertrekweg (N910) tussen Dokkum en Kettingwier. Op dit deel komt nieuwe betonverharding en de weg wordt verbreed van 5,50 naar 6 meter. De snelheid blijft op dit weggedeelte 80 kilometer per uur. De werkzaamheden tussen km 2,7 en km 3,8 van het traject starten nog deze maand. Persbericht beschikbaar


2. Verantwoording Meerjarenprogramma Bodemsanering 2002-2004 Gedeputeerde Staten zijn wettelijk verplicht verantwoording af te leggen over de uitvoering van het Meerjarenprogramma Bodemsanering 2002-2004. Het College heeft deze verantwoording nu vastgesteld; de gegevens en documenten worden aangeleverd bij het Ministerie van VROM.


3. Subsidieverordening Leren voor Duurzame Ontwikkeling Gedeputeerde Staten hebben de Subsidieverordening Leren voor Duurzame Ontwikkeling Fryslân vastgesteld. Op 20 september stelde het college al het Uitvoeringsprogramma Leren voor Duurzame Ontwikkeling vast. Op basis van de nu vastgestelde verordening verleent het college subsidies aan projecten die passen binnen het uitvoeringsprogramma.


4. 88.000 Euro voor projecten land- en tuinbouw De provincie gaat E 45.000 bijdragen aan het project 'Agrobiodiversiteit' van stichting de Noardelike Fryske Wâlden. Door onder andere het verhogen van de natuurlijke bodemvruchtbaarheid moet de kringloop tussen bodem, plant en dier worden geoptimaliseerd. Daarnaast krijgt de SPNA, een proefboerderij in de Kollumerwaard, E 43.000 voor het onderzoeken van toepassingen van Ozon, een milieuvriendelijk alternatief voor chemische ontsmettings- en bestrijdingsmiddelen voor de agrarische sector. De bijdragen komen uit het budget Sociaal-Economisch Beleid (SEB) Land- en Tuinbouw.


---- --