Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 295 JAB
Datum: 12 oktober 2005

E1.800.000,- voor uitvoering traject Dokkum - Kettingwier Eerste deel Stroobossertrekweg dit jaar nog op de schop

Gedeputeerde Staten hebben E 1,8 miljoen beschikbaar gesteld voor de aanpak van het gedeelte van de Stroobossertrekweg (N910) tussen Dokkum en Kettingwier. Op dit deel komt nieuwe betonverharding en de weg wordt verbreed van 5,50 naar 6 meter. De snelheid blijft op dit weggedeelte 80 kilometer per uur. De werkzaamheden tussen km 2,7 en km 3,8 van het traject starten nog deze maand.

Na de aanpassing van het traject Dokkum - Kettingwier wordt in 2006 het resterende deel van de Stroobossertrekweg tot aan Kollumerverlaat aangepakt. Een deel van de fietsverbinding aan de noordzijde van dit traject wordt hierna gerealiseerd. Voordat de aanleg hiervan begint, vindt er nog overleg plaats met omwonenden en de gemeente Dantumadeel.

Shared Space
De aanpak van de N910 - een historisch belangrijke verbinding in Noordoost Fryslân - heeft als hoofddoel het verbeteren van de verkeersveiligheid. Maar door het toepassen van succesvolle elementen uit het zogenaamde Shared Space (Interreg IIIB project) gedachtegoed, kan de Trekweg beter ingepast worden in zijn natuurlijke omgeving. Hiermee wordt de functie van de weg ook versterkt. Uiteraard gebeurt een en ander in overleg en samenwerking met omwonenden, gemeentebestuurders van Dongeradeel, Dantumadeel, Kollumerland c.a. en Achtkarspelen, en deskundigen.


---- --