Gemeente Berkel en Rodenrijs


Recordpoging 3B-Bibliotheek met 517 deelnemers ! Op woensdag 5 oktober 10.00 uur was het dan zover. De poging van de 3B-bibliotheek om met zoveel mogelijk deelnemers, al wandelend van bibliotheek naar bibliotheek, één voor één, hardop voor te lezen uit één boek. Daarbij steeds het boek doorgevend aan de volgende deelnemer. De laatste deelnemer ging in Bleiswijk even over half twaalf al lezend onder de finish vlag door. Als afsluiting werden drie ballonnen opgelaten als symbool van de drie vestigingen van de 3B-bibliotheek en de drie (bijna gefuseerde) gemeentes.

Het totaal aantal deelnemers was 517. Wat ons betreft is de recordpoging gehaald, maar nu is het wachten op een officiële erkenning van de organisatie van het Guinness World Records. Hiertoe moeten wij bewijsmateriaal insturen.
Onder de deelnemers bevonden zich de Burgemeester van Berkel en Rodenrijs, mevrouw De Goeij en wethouder Cnossen, de burgemeester van Bergschenhoek, mevrouw Chevalier en wethouder Koster en mevrouw Dirker van de PVDA in Bleiswijk. Verder liepen de Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland, de heer Franssen, de gedeputeerde Heijningen, en ambtenaar van de provincie Niels Dekker mee. Verder deden de scholen uit Berkel en Bergschenhoek mee: De Boterdorp, De Willibrord, Daltoncollege, De Poolster en vele andere, enthousiaste, mensen. Mede dankzij de medewerking van de politie, de EHBO verenigingen uit de 3B-hoek, mensen van Seniorweb, bestuursleden en niet te vergeten alle medewerkers van de 3B-Bibliotheek is deze dag een succes geworden.
Een speciale dank gaat ook uit naar de 31 sponsors, die ons zowel goederen als geld gegeven hebben.

De sponsors:

Rabobank 3B-Hoek
C-1000 Nieuwstraat Berkel en Rodenrijs
Industrie en Handelsmij. Bergschenhoek
Bloemenhoek
Boekhandel Ribberink
J.Kerver en zonen, bloemen en planten
Kantoorboekhandel Olree
C-1000 Bleiswijk
C-1000 Bergschenhoek
Cafe 't Centrum
Gerritsen Ambachtelijk Bakker
Huurman Drukwerkservice
Kaaswaag
Keurslagerij Herman van Rijn
Poelier Leon van de Berg
Snoepexpres
Sonja's groentewinkel
Straver Groenten en Fruit Bergschenhoek
Straver Groenten en Fruit Bleiswijk
Visshop Berkel en Rodenrijs
DA drogist; De Reiger
Snacbar Cookers
My Way kapper
Huurman Drukservice
Het Stoepje, marktbakker
JF fotograaf
Kees Waayer kaas
J. Bakker en Zoon Zonwering
Plus Supermarkt
A tot Z Trouwservice
BRABO Rolls Royce en Bentley onderdelen
Martin's Trouwservice

Laatste wijziging website: 12 oktober 2005
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs