Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking van 12 oktober 2005

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

De Ruyterstraat 27, woning uitbreiden.

s-Gravenpark 10, kozijnen veranderen.

s-Gravenweg 137, woning bouwen.

Capelseweg 39, sporthal uitbreiden.

Essebaan 50, kantoorpand uitbreiden.

Kompasstraat 28, bedrijfspand uitbreiden.

BOUWVERGUNNINGEN

SLOOPVERGUNNING verleend

Verzenddatum 5 oktober 2005:

Tjaliehof 2, 4, 16, 18, 1 t/m 7 en 13 t/m 19, woningen uitbreiden.

Verzenddatum 6 oktober 2005:

Paradijsselpark 13, woning uitbreiden.

Paradijsselpark 15, woning uitbreiden.

Merellaan 401, dakkapellen aanbrengen.

Verzenddatum 7 oktober:

Bermweg 232, kantoor slopen (sloopvergunning).

KAPVERGUNNINGEN

Verzenddatum 6 oktober 2005

Wisselspoor 75

1 eik, 2 coniferen, 1 lijsterbes, 1 hulst en 1 dwergcypres wegens herinrichting van de tuin.

Roerdomplaan 88 (De Horizon) 2 esdoorns. De bomen zijn dood. Er wordt een herplantplicht opgelegd met tenminste 2 nieuwe bomen.

Door de gemeente aangevraagd en verleend.

Verzenddatum 6 oktober 2005

Akkerwinde (wijk Schenkel) ter hoogte van

garage nummer 351 1 iep en
1 es. De bomen zijn dood. Geen herplant. Er staan voldoende grote bomen in de directe omgeving.

Langs beluchtingsvijver tegenover

speelplaats Capelle-West. 1 els. De boom is dood. Geen herplant. Er staan genoeg andere grote bomen in de directe omgeving.

Wisselspoor tegenover huisnummers 34, 36 en 38

en huisnummers 56, 60 en 64 5 meidoorns. De bomen geven overlast. De te kappen bomen staan te dicht op de gevels en zullen bij herplant in de toekomst ook weer voor problemen zorgen. Geen herplantplicht.

Sara Burgerhart erf naast de woning

Maria Danneelserf 54 1 meidoorn. De boom is dood. Herplantplicht met 1 meidoorn.

Het Steen ter hoogte van huisnummers 48 en 49 1 sierkers. De boom is dood. Vanwege de hoge beplanting in de omgeving wordt geen herplantplicht opgelegd.

INVALIDENPARKEEERPLAATS

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak voor onderstaande motorvoertuigen.

Verzenddatum 7 oktober 2005 (datum besluit 4 oktober 2005):

kentekennummer TD XF 78 ten behoeve van mevrouw G.C. Nieuwpoort-van Laten (passagier) nabij de woning aan de Fluiterlaan 212 te Capelle aan den IJssel.

Verzenddatum 7 oktober 2005 (datum besluit 4 oktober 2005):

kentekennummer TP NP 26 ten behoeve van de heer N.W. Punt (bestuurder)

nabij de woning aan de Akkerwinde 338 te Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemde besluiten, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikkingen binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechte, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50591, 3007 BM Rotterdam.

Ontheffing winkeltijden

Op 5 oktober 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders ontheffing verleend van de Winkeltijdenwet aan Woonboulevard Capelle voor een extra zondag openstelling op 16 oktober 2005 van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Bouwbordvergunning

Op 3 oktober 2005 is door het college van burgemeester en wethouders vergunning verleend voor het plaatsen van een bouwbord in de groenstrook tegenover Dorpsstraat 164. Dit ter aankondiging van de restauratie van het pand Dorpsstraat 164. Na restauratie van het pand zal het bord verwijderd worden.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen en de besluiten betreffende de invalidenparkeerplaatsen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum van de afdeling publiekszaken in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen, bezwaarschriften en zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.