Gemeente Capelle a/d IJssel

Besturenfusie BOPO-OPOK een feit

De fusie van de besturen van het Openbaar Primair Onderwijs Capelle aan den IJssel (BOPO) en Krimpen aan den IJssel (OPOK) was vrijdag 7 oktober een feit. De wethouders Onderwijs van Krimpen en Capelle, te weten Ankie Aeyelts Averink-Winsemius en Wim de Bruin en namens het nieuwe schoolbestuur Boudewijn Bruil en Dieuwke de Blaauw, ondertekenden hiervoor de benodigde aktes. Het nieuwe stichtingsbestuur begint vanaf 1 januari 2006.

Reden voor de fusie is dat beide schoolorganisaties te klein zijn - dat geldt vooral voor Krimpen - om de grotere vrijheid die zij krijgen in de besteding van de middelen en de inrichting van het onderwijs, professioneel en adequaat te kunnen oppakken. Door de fusie zijn ook financiële voordelen te boeken, bijvoorbeeld voor de bezetting van het stafbureau, de contracten voor het voeren van de administratie, het onderhoud van schoolgebouwen en de inkoop van diensten en goederen.

Ongeveer 3000 leerlingen uit Capelle en circa 900 kinderen uit Krimpen volgen les op de scholen die straks door de Openbare Stichting worden bestuurd. De schoolbesturen, gemeenten, het personeel van de scholen en de ouders waren betrokken bij de fusie.