Ingezonden persbericht


Persbericht

Peregrine Systems Business Intelligence Portal 5.2 nu leverbaar

Nieuw Business Intelligence Tool biedt geavanceerde analyses voor toetsing IT-prestaties

Amersfoort - 12 oktober 2005 -- Peregrine Systems, Inc. (OTC: PRGN), de toonaangevende leverancier van oplossingen voor asset en service management, introduceert BI Portal 5.2, een business intelligence hulpmiddel voor het maken van geavanceerde analyses dat organisaties helpt om verwachtingen uit te spreken en inzicht te krijgen in trends van hun IT-prestaties. BI Portal 6.1 fungeert ook als de IT business analytics component van Peregrine's proactieve benadering voor het beheer van de IT-infrastructuur - Optimal IT.

BI Portal maakt gebruik van de data die zijn voortgekomen uit Peregrine's ServiceCenter en AssetCenter applicaties en biedt de IT-verantwoordelijke inzicht en kennis om gefundeerde beslissingen te nemen over kosten, tijdsduur en hulpmiddelen, waardoor de operationele doeltreffendheid van de IT wordt gemaximaliseerd. Peregrine's klanten kunnen BI Portal gebruiken als onderdeel van hun Optimal IT strategie om een duidelijk beeld van hun IT-prestaties te verkrijgen en goed gefundeerde beslissingen te kunnen maken over IT-investeringen, terwijl ze gelijktijdig gegevens kunnen verzamelen voor toekomstige beslissingen.

"In het huidige business-klimaat kijken klanten naar analytische hulpmiddelen voor het maken van betere beslissingen over IT asset en service management," zegt Claire Delalande, Marketing Director, Southern Europe bij Peregrine Systems. "Dankzij het inbouwen van IT-business analyses in onze service en asset management systemen levert BI Portal het antwoord op belangrijke vraagstukken. Onze klanten hebben daardoor een beter zicht op de invloed van IT-gerelateerde beslissingen bij het optimaliseren van tijd, hulpmiddelen en kosten."

Barbara Gomolski, research vice president bij Gartner, zegt: "Het goede beheer van uitgaven en prestaties zijn de belangrijkste componenten van de geloofwaardigheid en het succes van een IT-afdeling. En toch hebben vele organisaties gefaald bij het ontwikkelen van degelijke methodes voor het meten van de IT-bijdrage aan de bedrijfsdoeleinden."

Naast BI Portal levert Peregrine analysehulpmiddelen waarmee organisaties een beter begrip krijgen van kosten en trends in IT-service en IT-support. BI Portal en technologie-analyse maken onderdeel uit van de vier stappen die organisaties nodig hebben voor Optimal IT. Optimal IT is een strategie die het prestatievermogen van de IT-organisatie optimaliseert met het doel meetbare business doelstellingen te halen.

Kijk voor meer informatie over Optimal IT en Peregrine's IT business analytics aanbod op www.peregrine.com/optimal-it/

Over Peregrine

Peregrine Systems Inc. ontwikkelt softwareoplossingen die bedrijven helpen bij het ontwikkelen van IT-Service en Asset Management activiteiten waarbij de kosten en risico's verlaagd en de IT-productiviteit en -dienstverlening verbeterd worden. Asset en Service Management-oplossingen, zoals Asset Tracking, Expense Control, Service Control en Service Alignment, richten zich op specifieke zakelijke problemen. De oplossingen maken het bedrijven mogelijk een veranderende IT-infrastructuur te begeleiden, hun relaties met eindgebruikers en dienstenleveranciers te onderhouden en een beter inzicht te krijgen in het resultaat van IT-investeringen. Peregrine's Evolution Model voorziet in een blauwdruk voor bedrijven die systematisch de efficiëntie van hun IT-activiteiten willen ontwikkelen.

Peregrine Systems is in 1981 opgericht en heeft een rijke traditie als leverancier van oplossingen met uitgebreide functionaliteit voor de wereldwijde zakelijke markt. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Diego, Californië. Peregrine Systems heeft tevens kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Meer informatie vindt u op www.peregrine.com.