Ingezonden persbericht


Nieuwe productserie van McAfee voor de particuliere computergebruiker biedt volledige bescherming tegen cyberdreigingen

Beveiliging tegen actuele en toekomstige online gevaren

Amsterdam, 12 oktober 2005 - McAfee, Inc., wereldleider op het gebied van intrusion prevention solutions en Security Risk Management, maakt de introductie bekend van een nieuwe serie beveiligingssoftware, bedoeld om privé-computergebruikers de mogelijkheid te bieden zichzelf en hun gezinsleden effectief te beschermen tegen virussen, ongewenste e-mail en de steeds grimmiger wordende dreiging van hackers die het hebben voorzien op bankgegevens en andere persoonlijke informatie.

Het thema beveiliging voor de computergebruiker is met het oog op de toenemende activiteit op het gebied van online criminaliteit weer uiterst actueel geworden. Phishing, spyware en spam met uitdrukkelijk frauduleuze intenties komen steeds vaker voor en vormen een concreet merkbare uitbreiding van het arsenaal cyberdreigingen. Elektronische communicatie via e-mail en digitale transacties zoals die bij online winkelen en thuisbankieren gebruikelijk zijn geworden, vragen om een antwoord op deze problematiek, waarbij ook bescherming van de digitale privacy en integriteit van persoonlijke gegevens een rol spelen. Dat is dan ook de focus van de nieuwe consumentenproductlijn van McAfee. Met name spyware, programmatuur die met mogelijk kwaadwillende opzet surfgedrag en vertrouwelijke informatie traceert, is in de context van de steeds ruimere toepassingsmogelijkheden van de moderne elektronica een niet te onderschatten gevaar geworden. Met McAfee AntiSypware is daar nu voor het eerst ook een doeltreffende oplossing voor.

De McAfee Internet Security Suite 2006 is een complete beveiligingsoplossing waarin de ook afzonderlijk verkrijgbare programma's McAfee VirusScan 2006, McAfee Personal Firewall Plus 2006 en McAfee SpamKiller 2006 tot een samenwerkend geheel geïntegreerd zijn. Daarnaast maakt ook McAfee AntiSpyware 2006 deel uit van de McAfee Internet Security Suite. Deze producten zijn verkrijgbaar in de detailhandel en tevens - met een licentie voor één jaar - te downloaden van internet via de Nederlandse website van McAfee, www.mcafee.com/nl.

Bescherming van computerprestaties

Door wormen aangestuurde mass-mailers, phishing, spam en adware zijn niet alleen hinderlijk en in bepaalde gevallen gevaarlijk, ze beïnvloeden ook de prestaties van de computer en de efficiency van de gebruiker. Alleen al het verwijderen van tientallen ongewenste e-mailberichten kost veel tijd. Bovendien bestaat daarbij altijd het risico dat iets over het hoofd wordt gezien, waardoor alsnog ernstige schade kan ontstaan. Voor een online bestaan zonder gevaren, zonder zorgen en zonder onverwachte incidenten zijn moderne, betrouwbare filters voor het steeds verder toenemende e-mailverkeer dan ook onmisbaar.

Bescherming van online identiteit

Naast virus- en wormaanvallen, waarbij sabotage het gebruikelijke oogmerk is, is er ook steeds vaker sprake van frauduleuze, in veel gevallen georganiseerd verspreide applicaties die aanzienlijke financiële schade kunnen veroorzaken. Spyware, e-mailberichten volgens het zogenaamde phishing-principe en onbevoegde toegang tot de computer van buitenaf kunnen tot gevolg hebben dat vertrouwelijke informatie als wachtwoorden en rekeninggegevens in handen van derden vallen. Ongewenste communicatie via e-mail betekent een bedreiging van de integriteit van persoonlijke gegevens en kan bovendien leiden tot teruglopende systeemprestaties. Keyloggers kunnen toetsaanslagen vastleggen bij het invoeren van pincodes en bankrekeningnummers op thuisbankiersites. Spyware kan dialers installeren die tijdens het surfen op internet verbinding maken met dure inbeldiensten en op die manier de telefoonkosten opjagen. Met McAfee AntiSpyware en McAfee SpamKiller krijgen dit soort praktijken geen kans.

Updates voor up-to-date virusbescherming

Met onmiddellijke ingang worden de virusdefinitiebestanden van McAfee VirusScan 2006 dagelijks bijgewerkt, waardoor nu ook de particuliere consument verzekerd is van een niveau van actualiteit dat tot nog toe alleen voor de zakelijke computergebruiker was weggelegd. Ook McAfee AntiSpyware 2006 wordt dagelijks geactualiseerd met nieuwe definities voor nieuw ontdekte vormen van spionagecode. Beide systemen worden volledig ondersteund door McAfee AVERT(tm), het Anti-Virus and Vulnerability Emergency Response Team van McAfee, een van de meest gerespecteerde organisaties ter wereld op het gebied van anti-virusresearch en onderzoek naar hiaten in systeembeveiliging.

Online zonder zorgen en met alle comfort

McAfee SecurityCenter, een kostenloze service voor extra gebruiksgemak en effectief systeembeheer, is nu voorzien van een verbeterde interface, waardoor een nog hechtere integratie van alle nieuwe McAfee producten mogelijk is onder Windows XP (met Service Pack 2). Installatie van product-updates is kinderlijk eenvoudig geworden en voorzieningen als Alarm Management kunnen geheel naar individuele voorkeuren worden ingericht. McAfee Security Center is naadloos te integreren in Microsoft Windows XP SP2 en accepteert de interne firewall van het besturingssysteem als actieve firewall. Ook updates voor Windows zijn nu direct te beheren.

De volgende oplossingen zijn beschikbaar:

McAfee Internet Security Suite 2006

Volledig profiteren van alle voordelen van internet zonder zorgen om online gevaren - de McAfee Internet Security Suite detecteert en verwijdert virussen, houdt hackers buiten de deur, beschermt bestanden en informatie en blokkeert ongewenste e-mail en hinderlijke reclame. De controle over de computer is daarmee weer terug waar hij thuishoort: bij de gebruiker. De McAfee Internet Security Suite bestaat uit de nieuwste versies van McAfee VirusScan Home Edition, Personal Firewall Plus, SpamKiller en AntiSpyware en biedt daarnaast een aantal aanvullende voordelen, zoals gebruik van de McAfee Privacy Service.

McAfee VirusScan 2006

Met McAfee VirusScan is elke computer volledig beschermd tegen virussen, wormen, Trojaanse paarden en alle andere vormen van ongewenste en potentieel kwaadwillende programmatuur, zoals spyware, adware en dialers. Het systeem detecteert mogelijk gevaarlijke code die per e-mail, via gedownloade bestanden en gemeenschappelijk gebruikte bestandssystemen naar de vaste schijf van de computer kunnen worden overgebracht en blokkeert deze voordat schade kan worden aangericht aan systeemresources of persoonlijke informatie. McAfee VirusScan controleert ook Instant Messaging- en e-mailberichten en -bijlagen op mogelijke virussen en functioneert op die manier als doelmatige beveiliging bij chat-sessies. Ook randapparatuur die als bestemming of vertrekpunt voor virussen kan dienen, zoals via een USB-poort aangesloten schijfstations, worden volledig beschermd. En dankzij de dagelijkse actualisering van virusdefinitiebestanden is er altijd sprake van beveiliging op de laatste stand. Verdachte bulk-mailactiviteiten worden tijdig gesignaleerd, waardoor ook verspreiding van virussen vanaf de eigen computer wordt voorkomen.

McAfee AntiSpyware 2006

McAfee AntiSpyware detecteert, blokkeert en verwijdert potentieel ongewenste programma's als spyware, Trojaanse paarden, dialers, adware en traceercode die deel uit kan maken van sommige cookies. Het programma houdt alle activiteit op de computer voortdurend in de gaten en waarschuwt als er bijvoorbeeld wijzigingen in de browser-instellingen worden aangebracht die kunnen duiden op clandestiene praktijken. Spyware kan bijvoorbeeld een nieuwe startpagina instellen, het beveiligingsniveau aanpassen of zoekfuncties anders inrichten. In veel gevallen zijn die wijzigingen dan ook niet meer ongedaan te maken. Ook wijzigingen in systeembestanden, bijvoorbeeld in systeemdefinities of automatisch te starten programma's, worden gemeld. En dankzij de dagelijkse updates van definitiebestanden is de computer altijd volgens de laatste stand beschermd, ook tegen de nieuwste bedreigingen. Met McAfee AntiSpyware zijn persoonlijke gegevens veilig, de privacy van de gebruiker is gegarandeerd en teruglopende computerprestaties zijn verleden tijd.

McAfee Personal Firewall Plus 2006

McAfee Personal Firewall Plus is een simpel te installeren en eenvoudig te gebruiken programma dat alle potentieel gevaarlijke verbindingen blokkeert, bijvoorbeeld wanneer er tekenen zijn die wijzen op activiteiten van hackers. Persoonlijke gegevens worden op de manier beschermd en identiteitsdiefstal wordt voorkomen. Aan de hand van een aantal voorgedefinieerde beveiligingsniveaus is het systeem snel en comfortabel te configureren. De keuzemogelijkheden lopen van een 'open' tot een hermetisch 'gesloten' systeem, zodat iedere gebruiker zelf de gewenste graad van beveiliging en vrijheid bij het surfen kan bepalen. Er is zelfs een speciale voorziening voor de liefhebber van online games die voor automatische onderdrukking van firewall-berichten zorgt wanneer er op de computer een game-sessie bezig is. Optimale beveiliging met oog voor het comfort van de gebruiker, met andere woorden. Personal Firewall geeft ook toegang tot HackerWatch.org, een website met waardevolle informatie en tal van tips, een directe koppeling naar een anti-hacker-database en een aantal praktische diagnose-tools.

McAfee SpamKiller 2006

McAfee SpamKiller zorgt voor automatische blokkering van spam-mails via volledig op de achtergrond uitgevoerde filterprocedures. Er is dus geen enkele aanpassing nodig van het normale e-mailgebruik. Alle e-mailberichten worden razendsnel gesorteerd en verwerkt met volledige blokkering van ongewenste mail. De laatste versie van McAfee SpamKiller laat zich ook niet van de wijs brengen door nieuwe spam-technieken, waarbij bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van verborgen tekst of opzettelijk verkeerd gespelde woorden. Daarnaast is het programma voorzien van een verbeterde 'White List'-functie die het mogelijk maakt nieuwe e-mailadressen van vrienden en contactpersonen te autoriseren en geblokkeerde berichten alsnog te ontvangen door deze gewoon 'terug te halen' uit een speciale map.

Prijzen:

McAfee VirusScan 2006 44,95 euro

McAfee Personal Firewall Plus 2006 44,95 euro

McAfee Internet Security Suite 2006 79,95 euro

McAfee SpamKiller 2006 29.95 euro

McAfee AntiSpyware 2006 29.95 euro

Over McAfee, Inc.

McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, California (V.S.) is wereldleider op het gebied van Intrusion Prevention en Risk Management solutions. McAfee biedt innovatieve en bewezen solutions en services die systemen en netwerken wereldwijd beschermen. Met McAfee's ongeëvenaarde expertise op beveiligingsgebied kunnen particuliere klanten, ondernemingen, (semi)overheidsinstellingen en service providers aanvallen blokkeren, verstoringen vermijden en hun beveiligingsstatus voortdurend bewaken en verbeteren. Meer informatie vindt u op www.mcafee.com.

Neem voor meer informatie contact op met:

Karin Schop

Account Manager

Text 100 Public Relations

Global Technology Public Relations

Tel: +31 (0)20 530 43 47

E-mail: Karin.Schop@text100.nl