Ingezonden persbericht


Persbericht

12 oktober 2005

Salesforce.com verandert service met Salesforce Service & Support 2.0 en AppExchange Service & Support 1.0

~ Salesforce Service & Support 2.0 maakt de droom van complete, geïntegreerde en wereldwijde virtuele call centers waar ~ ~ 22 nieuwe applicaties beschikbaar voor AppExchange Service & Support 1.0 ~

Salesforce.com (NYSE: CRM), technologie- en marktleider op het gebied van on-demand customer relationship management (CRM) heeft vandaag Salesforce Service & Support 2.0 en AppExchange Service & Support 1.0 aangekondigd. Met de release van Winter '06, naar verwachting in het derde kwartaal, kunnen customer service en support-teams uitgebreide, volledig geïntegreerde virtuele callcenters opzetten met communicatiemogelijkheden als chat, email of persoonlijk contact. Zo kunnen ze hun dienstverlening regelen via een on-demand platform.

Tot voor kort moesten organisaties die een uitgebreid callcenter met meerdere communicatiekanalen wilden opzetten, verschillende technologieën integreren van een grote reeks fabrikanten. Dat is kostbaar, risicovol en complex. De snelle consolidatie op de traditionele client/server-softwaremarkt maakt dit risico alleen maar groter, aangezien producten daarbij vaak samengevoegd worden of zelfs uit de roulatie worden gehaald.

Met Salesforce Service & Support 2.0 is dat verleden tijd. "De combinatie van Salesforce Service & Support 2.0 en AppExchange Service & Support 1.0 is een ware revolutie voor ondernemingen die willen uitblinken in dienstverlening", zegt Marc Benioff, chairman en CEO bij salesforce.com. "Met bestaande client/server-software zijn al die keuzemogelijkheden er gewoon niet."

Salesforce Service & Support 2.0
Salesforce Service & Support is een jaar geleden gelanceerd onder de naam Supportforce en heeft wereldwijd meer dan 1.700 klanten. In het eerste jaar alleen al heeft Salesforce Service & Support meer dan 12 miljoen cases behandeld. Met de nieuwe release biedt het een compleet ecosysteem aan producten en diensten.

"Salesforce Service and Support heeft ons al enorm geholpen onze customer service te verbeteren", zegt Brad Leblanc, Client Services Consultant bij SunGard's Bancware business unit. SunGard is een specialist op het gebied van software en processing solutions voor financiele diensten, hoger onderwijs en de publieke sector. "We kijken erg uit naar de voordelen van nieuwe diensten zoals Agent Console."

AppExchange Service & Support 1.0
De AppExchange, afgelopen maand op Dreamforce '05 onthuld, staat voor een grote verandering in de manier waarop bedrijven applicaties ontwikkelen, distribueren en inzetten. Met AppExchange introduceert salesforce.com toegang tot nieuwe applicaties in alle afdelingen van een bedrijf. Alle bedrijfsinformatie is er on-demand mee te beheren en te delen. Klanten kunnen snel en gemakkelijk nieuwe applicaties toevoegen aan hun bestaande implementatie van Salesforce Service & Support. De kracht en creativiteit van salesforce.com en zijn klanten en partners zijn zo met één muisklik beschikbaar.

Ondernemingen kunnen dankzij AppExchange Service & Support 1.0 gebruik maken van een groeiend aantal applicaties die speciaal ontwikkeld zijn om customer service en support-problemen op te lossen. Onder de eerste 22 applicaties zijn programma's voor time-tracking, return materials authorization (RMA), mobiel werkplekkenbeheer en volledig geïntegreerde chat. Alles op basis van het Appforce-platform: een veilige database en verregaande mogelijkheden voor aanpassingen en integratie met een gebruikersvriendelijke interface.

(491 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Service & Support 2.0
Salesforce Service & Support 2.0 heeft meer dan 50 nieuwe mogelijkheden die de agent-efficiency en het gebruiksgemak sterk verbeteren, waaronder:
* Agent Cosole with AJAX - voegt de belangrijkste informatie van een agent samen op één scherm. Contractinformatie, mogelijkheden en bestellingen verschijnen allemaal op een eenvoudig te gebruiken pagina. De productiviteit in de callcenters zal toenemen door de gebruiksvriendelijkheid. Agent Console is beschikbaar als pilot vanaf de lancering van Winter '06 en als volledig programma vanaf de lente;
* Suggested Solutions - zorgt ervoor dat agents toegang hebben tot gesloten cases. Suggested Solutions op basis van het Salesforce IntelliMarch-algoritme zorgt ervoor dat bruikbare informatie niet blijft hangen bij een enkele agent;
* Open Computer Telephony Integration (CTI) via New ATAPI 2.0 - bevat 9 integraties met leveranciers als Alcatel, Cisco, Contactual, Echopass, Five 9, Nortel en Teamphone. Dit onderdeel is beschikbaar vanaf de eerste helft van 2006;
* Salesforce FAQs - is een nieuwe self-service waarmee bedrijven hun klanten kunnen doorverwijzen naar een makkelijk te gebruiken online portal voor veelgestelde vragen. Deze dienst is beschikbaar vanaf ongeveer 65 dollar per maand. Bedrijven kunnen er klanten de mogelijkheid mee bieden hun eigen problemen op te lossen.

Over AppExchange Service & Support 1.0
Previews van AppExchange Service and Support zijn nu beschikbaar. Vanaf de release van Winter '06 zal het beschikbaar zijn voor gebruikers. Er zijn geen kosten verbonden aan het uitzoeken en testen van de applicaties. De meeste applicaties van partners zullen tegen een vergoeding te downloaden zijn voor gebruik. De applicaties die salesforce.com beschikbaar stelt, zijn allemaal kostenloos. Voor de verkoop van applicaties door partners ontvangt salesforce.com geen commissie. Meer informatie is te vinden op www.salesforce.com/appexchange .

Over salesforce.com
Salesforce.com is markt- en technologieleider in on-demand customer relationship management (CRM). Met de Salesforce-familie aan on-demand applicaties kunnen klanten al hun sales-, support-, marketing- en partnerinformatie beheren en delen. Met Appforce, salesforce.coms on-demand platform, kunnen klanten de Salesforce-familie customiseren en integreren om tegemoet te komen aan hun eigen behoeftes, en snel nieuwe, krachtige applicaties ontwikkelen. Appforce-applicaties zijn beschikbaar via AppExchange, salesforce.com's on-demand service voor het delen van applicaties. Klanten hebben daarbij voordeel van salesforce.coms training, ondersteuning, consulting en best-practices.

Vanaf 31 juli 2005 beheert salesforce.com de klantinformatie van circa 16.900 klanten en circa 308.000 betalende abonnees, waaronder klanten als Advanced Micro Devices (AMD), America Online (AOL), Automatic Data Processing (ADP), Avis/Budget Rent A Car (Cendant Rental Car Group), Dow Jones Newswires, Nokia, Polycom en SunTrust. Alle nog niet aangekondigde diensten of features waar in dit of andere persberichten en openbare verklaringen aan wordt gerefereerd, zijn momenteel nog niet beschikbaar en hoeven niet op tijd of helemaal niet te worden geleverd. Klanten die onze diensten aanschaffen moeten de aankoopbeslissing maken gebaseerd op de features die momenteel aanwezig zijn. Het hoofdkantoor van salesforce.com is gevestigd in San Francisco. Daarnaast heeft salesforce.com kantoren in Europa en Azië. Het bedrijf is genoteerd aan de New York Stock Exchange met het 'ticker' symbool 'CRM'. Bezoek voor meer informatie www.salesforce.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven van LEWIS Communicatie: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Amanda Fennell, marketing manager bij salesforce.com EMEA: Tel: +44 870 351 5472
E-mail: afennell@salesforce.com Website: http://www.salesforce.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com