Ingezonden persbericht


BackupAgent sluit overeenkomst met DigiNotar
Ultieme discretie online back-updienst door veilige opslag geheime sleutel

Woensdag, 12 oktober 2005
BackupAgent gaat gebruik maken van de Trust dienst DocProof van DigiNotar; dé partij die zekerheid en vertrouwen biedt op het internet. BackupAgent is uniek met deze aanvullende dienst.

BackupAgent is een online back-updienst, ontwikkeld door BackupAgent BV in Delft. De dienst is in 2004 geïntroduceerd en wordt inmiddels aangeboden door de ISP's SURFnet, InterNLnet en Cyso Managed Hosting. Tevens distribueert ACAL Nederland BV de dienst en zijn er tientallen ICT-dienstverleners die de dienst aanbieden aan hun klanten. Gebruikers van BackupAgent kunnen over het internet back-ups maken van hun kritieke data. De data wordt vóór verzending versleuteld en van de geheime sleutel wordt een kopie opgeslagen bij DigiNotar (DocProof). Indien de gebruiker de sleutel kwijtraakt, kan alleen hij deze opvragen bij DigiNotar.

"Op deze manier wordt een ultieme discretie geboden aan de gebruikers van BackupAgent", aldus Roland Sars, commercieel directeur van BackupAgent BV, "veiligheid op internet is een kwestie waar veel mensen zich zorgen om maken, met name bij een dienst als online back-up. Door deze toevoeging op de dienstverlening hopen we veel twijfel bij de MKB-ondernemers weg te nemen. Het biedt een sluitende veiligheid en exclusiviteit, waar we erg trots op zijn; ook wijzelf hebben geen toegang tot de geheime sleutel van de gebruiker", aldus Sars.

DigiNotar biedt vertrouwensdiensten voor het Internet aan met de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid die ook van een notaris verwacht worden. "Wij zijn blij dat wij BackupAgent kunnen ondersteunen bij het veilig en betrouwbaar archiveren van de geheime sleutels", aldus Mr. Dick Batenburg, directeur van DigiNotar en notaris.

BackupAgent BV gaat vanaf deze maand online met de aanvullende dienstservice.

Einde persbericht

Over DigiNotar
DigiNotar is dé dienstverlener als het gaat om de elektronische handtekening, digitale facturatie, elektronische archivering, gegevensbeveiliging of een digitaal identificatiemiddel. DigiNotar is onafhankelijk en onpartijdig vanuit haar notariële achtergrond. DigiNotar levert alle soorten identificatiemiddelen, van het eenvoudigste username-password systeem, via identificatie met uw mobiele telefoon of bankkaart tot de zwaarste vorm van elektronische handtekening op smartcard. DigiNotar is voor het laatste gecertificeerd door PriceWaterhouseCoopers, is ingeschreven bij de OPTA en voldoet daarmee aan alle Europese normen.

Over BackupAgent
BackupAgent BV (www.backupagent.nl) is een innovatief bedrijf dat zich bezigheid met haar online back-updienst 'BackupAgent'. De dienst is gericht op de MKB-ondernemer, en BackupAgent gaat de dienst via ISP's aan de markt introduceren. Tevens biedt BackupAgent de mogelijkheid aan IT-dienstverleners om hun portfolio uit te breiden met een betrouwbare back-up dienst. BackupAgent werkt met strategische partners als de Technische Universiteit Delft om een optimale dienstverlening te kunnen bieden. De belangrijkste eigenschappen van de back-updienst is de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. BackupAgent is gevestigd in Delft en heeft 10 medewerkers.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Roland Sars
Commercieel directeur BackupAgent BV
e.: sars@backupagent.nl
t.: 015-2574700

Zivko Lazarov
Product manager Diginotar BV
e.: z.lazarov@diginotar.nl
t.: 0251-268888


---- --