Ingezonden persbericht


persbericht

chellomedia neemt Canal+ Nederland definitief over

Amsterdam, Nederland ­ 12 oktober, 2005 - Na de positieve uitspraak van de Nederlandse mededingings autoriteit (NMa) voor chellomedia met betrekking tot het verkrijgen van de premium content business van Canal+ in Nederland is chellomedia vanaf vandaag volledig eigenaar en verantwoordelijk voor management en operationele zaken van Canal+ in Nederland. De Canal+ activiteiten worden onderdeel van chellomedia Pay TV.

Het is de bedoeling om klanten in de toekomst de optie te bieden zich te abonneren op seperate premium sport en film diensten zowel als op geintegreerde pakketten. De premium sport en film zender wordt momenteel uitgezonden via de platformen van UPC Nederland, Casema, Essent, Multikabel, Digitenne en Canal Digitaal. Daarnaast is chellomedia in discussie met een aantal andere netwerkdistributeurs in Nederland.

Het premium sportaanbod bevat internationaal top voetbal, plus live verslag van alle UEFA Champions League en 370 Barclays English Premier Leagues wedstrijden van het seizoen 2005-2006, net als de Italiaanse, Brazilaanse, Duitse, Spaanse, Franse, Schotse en Portugese competitie. NBA basketball en Major League Baseball zullen te zien blijven en vanaf dit seizoen worden live verslagen van de Nederlandse hockey en basketball competitie toegevoegd aan de sportzender. Het huidige sportaanbod wordt aangevuld met chellomedia's Sportkanaal voor abonnnees van digitale kabel. Voor de premium film kanalen, zal chellomedia de bestaande distributie overeenkomsten die Canal+ heeft met grote Hollywood studio's als Warner Bros., Universal, Fox, Paramount en Dreamworks. Najaars premières op Canal+ bevatten internationale blockbusters als Troy, The Day after Tomorrow, Kill Bill 2, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Garfield the Movie en een aantal recente Nederlandse bioscoop releases als Simon, Pluk van de Petteflet en Vet Hard.


- Einde bericht -

Over chellomedia Pay TV
chellomedia Pay TV levert zowel premium sport en film programmering als thematische kanalen aan kabel en satelliet netwerken. Het opereert, verkoopt en distribueert de Canal+ premium sport en film activiteiten in Nederland, naast zijn Nederlandse Sportkanaal. Daarnaast zendt chellomedia PayTV ook Extreme Sports Channel uit, gewijd aan actieve sporten en lifestyles wereldwijd, en fungeert als sales agent voor Xtra Music, een thema gerelateerde digitale muziek service.

chellomedia Pay TV is een business unit van chellomedia, de content en services divisie van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK). Liberty Global heeft belangen in breedband distributie en content bedrijven in met name Europa, Azië en Latijns-Amerika en is 's werelds grootste kabelbedrijf buiten de Verenigde Staten.


1 of 2

press release

Neem voor meer informatie contact op met:

Bert Holtkamp
Director Corporate Communications
Liberty Global Inc.
Telefoon: +31-20-778-9800
E-mail: bholtkamp@lgi.com


2 of 2


---- --