Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 oktober 2005

Auto gestolen

Man doet aangifte van diefstal van zijn zwarte Volkswagen Bora

Borne

Een 30-jarige man uit Borne deed aangifte van diefstal van zijn personenauto, een zwarte Volkswagen Bora met kenteken 76-DF-DX. De auto stond geparkeerd aan de Witte de Withstraat in Borne en werd daar in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 oktober weggenomen. (05-128807)

Verkeerscontroles

Politie houdt controles in het kader van de verkeersveiligheid

Oldenzaal en Hengelo

De politie hield dinsdag 11 oktober op diverse locaties verkeerscontroles.

Oldenzaal

Van 07.30 tot 08.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden aan de Kalheupinklaan. Veel bestuurders hielden zich keurig aan de snelheid. Eén bestuurder reed te hard en werd hiervoor bekeurd. Aan het eind van de morgen werd een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Denekamperstraat, 's middags werd gecontroleerd aan de Ossenmaatstraat in Oldenzaal. In totaal werden bij laatstgenoemde twee controles 36 processen-verbaal opgemaakt voor onder andere het niet dragen van een autogordel, rijden door rood licht, het overschrijden van de maximum snelheid en het niet handsfree bellen.

Hengelo

Van 07.30 tot 09.15 uur hield de politie een bromfietscontrole aan de Veloursstraat. 16 bromfietsen bleken een te hoge constructiesnelheid te hebben en werden hiervoor bekeurd. Verder werden nog 10 bekeuringen uitgeschreven voor diverse andere feiten waaronder gladde banden, niet dragen van een helm, niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat en het rijden door rood licht.

Dinsdagmiddag werd achtereenvolgens gecontroleerd aan de Deldenerstraat, Spoorstraat en Kuipersdijk. 16 processen-verbaal werden opgemaakt; 4 voor het niet dragen van een gordel en 12 voor het rijden door rood licht. (05-129033, 128792, 129084)

Aanrijdingen met letsel

Op diverse locaties vonden aanrijdingen plaats waarbij gewonden vielen

Enschede

Dinsdag 11 oktober raakte meerdere mensen gewond bij aanrijdingen in Enschede.

Bij een aanrijding op de Broekheurne Ring in Enschede, die omstreeks 08.30 uur plaatsvond, raakte een 38-jarige automobilist uit Enschede gewond. Een 49-jarige automobiliste uit Enschede, die met haar auto achter het voertuig van de 38-jarige reed, kon niet meer op tijd haar auto tot stilstand brengen toen de 38-jarige bestuurder remde. Gevolg was een kop-staart aanrijding. De 38-jarige man werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-128782)

Omstreeks 08.45 uur vond op de kruising Gronausestraat/Spoorbaanstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en scootmobiel. De bestuurder van de personenauto, een 76-jarige man uit Enschede, reed op de Gronausestraat toen plotseling tussen twee geparkeerd staande auto's een scootmobiel de rijbaan opreed. De 76-jarige man probeerde de scootmobiel nog te ontwijken maar kon een aanrijding niet voorkomen. De bestuurder van de scootmobiel, een 69-jarige Enschedeër, raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht (05-128796)

Bij een aanrijding tussen een personenauto en motorrijder op de Oostweg ter hoogte van de Schukkinkweg, raakte de motorrijder, een 59-jarige man uit Enschede, gewond. De motorrijder reed achter een auto, die bestuurd werd door een 51-jarige man uit Hengelo. Toen de 51-jarige automobilist door vermoedelijk werkzaamheden in de berm moest remmen, kon de 59-jarige motorrijder niet op tijd stoppen en botste tegen de auto. De 59-jarige man werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-129113)

Omstreeks 12.00 uur vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de kruising Knalhutteweg/Smalenbroeksweg. Een 69-jarige automobilist uit Enschede reed op de Smalenbroeksweg en verleende op genoemd kruispunt geen voorrang aan een 50-jarige man uit Winterswijk, die met zijn auto op de Knalhutteweg reed. Zowel de 69-jarige bestuurder en zijn 71-jarige vrouw die bij hem in de auto zat, werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-128924)

Automobiliste krijgt black-out

Vrouw rijdt met auto door carport en tuin van de buren

Enschede

Op dinsdag 11 oktober werd omstreeks 22.00 uur een aanrijding gemeld aan de Hesselinklanden in Enschede. Een 45-jarige Enschedese reed met haar auto vanaf haar woning aan de Hesselinklanden weg. Kort daarop kreeg ze een black-out en kwam in de tuin van een van haar buren weer bij kennis. Ze was met haar auto door de carport van een 26-jarige buurtbewoner gereden en vervolgens in een aangrenzende tuin van een 55-jarige bewoner tot stilstand gekomen. De 45-jarige bleef ongedeerd, maar werd voor onderzoek naar de huisartsenpost gebracht. De steunpilaar van de carport raakte ontzet, ruiten waren gesneuveld en een stenen muurtje van de erfafscheiding was vernield. Gezamenlijke buren hebben met vereende krachten de auto weer uit de tuin geduwd. De auto zelf had alleen lichte lakschade.(05-129246)

Vrouw mishandeld door ex-vriend

Verdachte aangehouden en opgesloten

Enschede

Op dinsdag 11 oktober werd omstreeks 19.00 uur een mishandeling gemeld aan de Zevensterstraat in Enschede. Een 39-jarige vrouw wandelde daar met haar hond toen zij werd nagezeten door haar ex-vriend, een 46-jarige Enschedeër. De man sprak haar aan en er volgde een woordenwisseling, waarbij de 46-jarige de vrouw in het gezicht sloeg. Zij deed hiervan aangifte. De politie zocht de 46-jarige in zijn woning op en hield hem aan. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-129155)

Ongenode gast in woning

Aangehouden verdachte breekt in een woning in en logeert daar een paar nachten

Enschede

Op dinsdag 11 oktober meldde een 57-jarige Enschedese dat er een haar onbekende man in haar woning aan de IJsselstraat in Enschede lag te slapen. De 57-jarige is bezig te verhuizen en woont nog niet op genoemd adres. Toen zij bij de woning kwam zag zij een man liggen slapen onder haar deken. Ook zag ze dat diverse kasten waren opengetrokken en de woning overhoop was gehaald. Ze durfde de woning niet binnen te gaan en belde de politie. Die stelde een onderzoek in, maar kon de woning niet binnen. De onbekende had de voordeur met een balk gebarricadeerd. Na het tikken op de ruit werd de man wakker en opende hij de deur, waarop de politie de man, een 21-jarige Enschedeër aanhield. De verdachte was volgens zijn zeggen op zondag 9 oktober de woning na verbreking van een raam binnen gegaan en gebruikte de woning sindsdien om te overnachten. Daarbij maakte hij gebruik van de drink-, eet- en rookwaren van de 57-jarige vrouw. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-128939)

Controle voetgangersgebied

Politie houdt toezicht op fietsers in voetgangerszones en deelt 76 bekeuringen uit

Enschede

Op dinsdag 11 oktober controleerde de politie in het voetgangersgebied in de binnenstad van Enschede. De controle was met name gericht op de naleving van het verbod daar te fietsen. Het verbod in het voetgangersgebied is ingesteld om een ongehinderd verblijf in dit gebied te bevorderen. Uit waarnemingen en klachten is gebleken dat in toenemende mate dit verbod wordt genegeerd. Het resultaat van de controle waren 76 bekeuringen in anderhalf uur. De politie zal de komende tijd vaker toezicht houden op en optreden tegen de overtreders. (05-129082)

Winkeldiefstal

Verdachte aangehouden en opgesloten

Enschede

Op dinsdag 11 oktober waren omstreeks 15.45 uur surveillerende agenten toevallig getuige van de aanhouding van een 17-jarige Enschedeër door personeel van een winkel aan de Zuiderhagen in Enschede. De 17-jarige was de kassa voorbijgegaan, waarna het winkelalarm overging. Daarna verliet hij de winkel, gevolgd door twee medewerkers. In de rugtas van de man werden 4 onderbroeken aangetroffen, afkomstig uit deze winkel. De politie hield de verdachte daarop aan. Aan het bureau bleek dat de 17-jarige meerdere goederen in zijn rugtas had, afkomstig uit een andere winkel en waarvan hij de aankoop niet kon aantonen. Een fles wijn en 10 pakjes sigaretten werden in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (05-129056)

Eenzijdig verkeersongeval

Automobilist moet uitwijken voor ree, rijdt tegen boom en raakt gewond

Haaksbergen

Op woensdag 12 oktober vond omstreeks 05.00 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Diepenheimseweg in Haaksbergen. Een 34-jarige man uit Haaksbergen reed met zijn auto over genoemde weg. Op een bepaald moment moest hij volgens zijn zeggen uitwijken voor een ree en kwam daardoor tegen een boom tot stilstand. De 34-jarige is met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De auto werd zwaar beschadigd afgesleept. (05-129272)

Monique Oude Wolbers en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --