Ingezonden persbericht


Persbericht

KPN kiest Alcatel-oplossing voor verdere opwaardering netwerk

Rijswijk, 12 oktober 2005 - Alcatel heeft vandaag bekendgemaakt dat het door KPN is gekozen voor de opwaardering van het breedbandaggregatienetwerk voor de levering van triple play-diensten. Het nieuwe netwerk zal gebruikt gaan worden voor de levering van video-on-demand (VoD) en IPTV aan particulieren en tweedelaag ethernetdiensten aan bedrijven.

"Het opwaarderen van ons netwerk voor de introductie van triple play is een volgende stap in onze jacht naar de levering van meest geavanceerde diensten aan onze klanten", aldus Eelco Blok, Director Corporate Strategy van KPN. "Alcatel heeft aangetoond dat zijn ethernet/MPLS oplossing alle noodzakelijke functionaliteiten heeft, zoals kwaliteit van dienstverlening en een hoge kwaliteit in bedrijfsvoering, administratie en beheer. Hierdoor kunnen diensten van een grotere kwaliteit sneller uitgerold worden."

De Alcatel-oplossing, bestaande uit de Alcatel 7450 Ethernet Service Switch (ESS) en de Alcatel 5620 Service Aware Manager (SAM), heeft na een intensieve proefperiode van twee maanden vooraanstaande functionaliteiten op het gebied van schaalbaarheid, beheersbaarheid en hoge mate van beschikbaarheid aangetoond. Hierdoor kunnen triple play-diensten geleverd worden vanuit de 28 belangrijkste PoP's (Point-of-Presence) in 14 verschillende regio's. Daar waar traditionele ethernet switches 'best effort' connectiviteit leveren, is de Alcatel-oplossing gebouwd met carrier-class functionaliteiten waardoor dienstverleners zoals KPN hun aanbod verder kunnen uitbreiden en betrouwbare diensten van hoge waarde kunnen leveren zoals VPN's voor video en bedrijfsvoering.

"In lijn met de reputatie van KPN als een innovatieve dienstverlener, neemt het bedrijf snelle maatregelen om de wensen van zijn particuliere en zakelijke klanten te vervullen," aldus Basil Alwan, president van Alcatel's IP activiteiten. "Het selectieproces voor deze deal was enorm zwaar. Echter, de prestaties van onze oplossing in combinatie met onze uitgebreide expertise in de uitrol van triple play-diensten heeft aangetoond dat wij de juiste partner zijn voor deze belangrijke netwerkupgrade."

Het contract is een vervolg op de eerdere aankondiging van KPN met betrekking tot de upgrade van 1,3 miljoen DSL lijnen met ADSL2plus technologie van Alcatel. Hierdoor wordt de bandbreedte significant vergroot ten opzichte van de traditionele ADSL verbindingen en kunnen verdere voorbereidingen voor de levering van triple play-diensten getroffen worden.

Met meer dan 70 dienstverleners als klant in meer dan 30 landen en een verdrievoudiging van marktaandeel in 2005 tot 11% (bron: Ovum-RHK), toont Alcatel aan dat zijn IP portfolio de trend zet in de uitrol van triple play infrastructuren.

Over Koninklijke KPN N.V.
KPN is een telecommunicatiebedrijf met een breed spectrum aan kwalitatief hoogwaardige en innovatieve telecommunicatiediensten voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. De kernactiviteiten van KPN zijn vaste netdiensten in Nederland, mobiele communicatie in Nederland, Duitsland (E-Plus) en België (BASE), en IP-/data diensten. Begin 2004 had KPN 7,6 miljoen vaste telefonieklanten, 1,6 miljoen Internetklanten en 15,1 mobiele klanten.

Over Alcatel

Alcatel levert complete communicatie-oplossingen aan telecomoperators, dienstenaanbieders en het bedrijfsleven. Hierdoor kunnen zij spraak-, data en videotoepassingen bieden aan hun klanten of hun medewerkers. Alcatel gebruikt zijn leidende positie op het gebied van vaste en mobiele breedbandnetwerken, -toepassingen en -diensten om zijn klanten te helpen een gebruikerscentrische breedbandwereld op te bouwen. Alcatel boekte in 2004 een omzet van 12,3 miljard Euro. Alcatel is met 56.000 medewerkers actief in meer dan 130 landen.