Urban Search and Rescue Team USAR.NL



USAR.NL in Pakistan (11)

12-10-2005

Het team heeft gerust in de 2 tenten.
Het konvooi met de overige materialen heeft een behoorlijke vertraging ondervonden doordat ze stilstonden voor een brug waarover ze niet heen konden. Hans van der Ven belde vanochtend om 06.30 uur met het bericht dat gelukkig het probleem is verholpen (oplossing onbekend). Hij verwacht met het konvooi in de loop van de morgen samen te komen bij het team.
Bij de werkzaamheden door USAR van gister was er een cameraploeg aanwezig uit Spanje. Door het LOT wordt geprobeerd deze beelden te bemachtigen. Daarnaast blijkt ook de BBC beelden te hebben waar we achteraan gaan.
De nieuwe opdracht voor een inzet in Chikar Khas is nu niet meer van toepassing.
USAR.NL werkt op dit moment in het zelfde gebied samen met een Spaans reddingsteam. Er is tevens een tweede reddingsteam van Spanje aangekomen, maar deze is door de autoriteiten van Pakistan teruggestuurd.
Het team is vooralsnog ingezet in Bagh. Hierbij zijn er twee reddingsgroepen ingezet in het buitengebied en 1 reddingsgroep groep in Bagh zelf.
Daarnaast is 1 reddingsgroep inclusief stafgroep en ondersteunende houden zich bezig met het verzorgen en evacueren van slachtoffers uit Bagh en omgeving in samenwerking met een noodhospitaal. Er is 1 tent van USAR ingericht ter ondersteuning van het noodhospitaal. De te verzorgen slachtoffers zijn voornamelijk kinderen met botbreuken schaaf- en openwonden.
Om 12.00 uur (Ned. Tijd) zal er vandaag door de staf van het USAR-team contact zijn met de militairen over het vervolg van de inzet. Naast de Search and Rescue activiteiten heeft het USAR-team een aanvullende opdracht van het LOT gekregen uit te kijken naar informatie met betrekking tot noodhulp in de na-fase (na vertrek van ons team). Deze informatie zal daarna doorgespeeld worden aan de VN Problemen zullen zich met name gaan richten op behuizing van de getroffen bevolking
Het moreel van het reddingsteam is goed.