Gemeente Tilburg

Datum
12 oktober 2006

30 km/uur maatregelen in Oscar Leeuwstraat e.o.

Start werkzaamheden in voorjaar 2006.

De bewoners van de Oscar Leeuwstraat en omgeving vragen de gemeente Tilburg al lange tijd om de verkeersveiligheid in de omgeving te verbeteren. Om hierin tegemoet te komen wil de gemeente Tilburg de Oscar Leeuwstraat, Hendrik van Tulderstraat, Jacob Romansstraat en de Tongerlose Hoefstraat aanwijzen als 30 km/uur gebied. De verwachting is dat dit in het voorjaar van 2006 zal gebeuren.

Allerlei ontwikkelingen in het openbaar gebied maken het onmogelijk om de verkeersmaatregelen eerder aan te leggen. Een deel van het openbaar gebied rond de nieuwbouw aan de Hendrik van Tulderstraat wordt op dit moment opnieuw ingericht. Als de nieuwbouw klaar is, kunnen de verkeersmaatregelen gelijktijdig met de inrichting van het openbaar gebied bij het nieuwe appartementencomplex worden aangelegd. Door voor dit moment te kiezen worden de nieuwe voorzieningen niet door bouwverkeer kapot gereden.

Verkeersmaatregelen
Om het genoemde gebied in te richten als 30 km/uur gebied treft de gemeente de volgende maatregelen:


1. Parallelweg Ringbaan West
Het aanbrengen van een dubbele stopstreep met de cijfers 30 op de rijbaan en het plaatsen van een zone bord 30 km/uur.


2. Hendrik van Tulderstraat kruising Kwaadeindstraat Op deze kruising wordt een inritconstructie aangebracht. Door het aanleggen van de inritconstructie wordt het trottoir op de Kwaadeindstraat doorgetrokken. Verkeer op de Kwaadeindstraat heeft voorrang op het verkeer uit de Hendrik van Tulderstraat. Bij deze kruising worden borden geplaatst dat u een 30 km/uur gebied binnen rijdt dan wel verlaat.


3. Oscar Leeuwstraat
Bij de kruising Oscar Leeuwstraat met de Kwaadeindstraat worden borden geplaatst dat u een 30 km/uur gebied binnen rijdt dan wel verlaat. Ook komt er een dubbele stopstreep met de cijfers 30 op de rijbaan. De verkeerslichten blijven gehandhaafd. Daarom wordt er op dit punt geen verhoogde inritconstructie aangebracht. Aan de andere zijde van de straat wordt de kruising Oscar Leeuwstraat met de Tongerlose Hoefstraat bij de aanleg van de sternetfietsroute omgevormd. Op deze kruising wordt een inritconstructie aangelegd. Dit zal gelijktijdig plaatsvinden met de aanleg van de Sternet fietsroute door de Tongerlose Hoefstraat. Verder wordt halverwege de Oscar Leeuwstraat een verkeersdrempel geplaatst. Bij deze brief is een tekening gevoegd waar de voorgenomen maatregelen op zijn ingetekend.

Meer informatie
Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Jaap Quispel, projectcoördinator van gebiedsteam Oude Stad. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 90 79 of per e-mail: jaap.quispel@tilburg.nl

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90157
5000 LL Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 90 79
Faxnummer
013 542 88 25


---- --