Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

BedrijvenBond

Persbericht KENMERK

BESTEMD VOOR AFDELING DATUM sociaal economische redactie C&M 12 oktober 2005

CNV Papier en karton vermoedt dat Finse vuile was in Wapenveld buiten wordt gezet

Berghuizer zet 66 medewerkers op straat

CNV Papier en karton zal zich niet zomaar neerleggen bij de aangekondigde reorganisatie. Zo reageert vakgroepbestuurder Frans ten Broeke op de woensdag aangekondigde ontslagen bij de Berghuizer Papierfabriek in het Gelderse Wapenveld. Eigenaar Stora Enso van de Berghuizer wil 99 arbeidsplaatsen saneren vanwege `aanhoudende verliezen'. Dit kost circa 66 werknemers hun baan.

Ten Broeke zet vraagtekens bij de door de directie gepresenteerde financiële situatie van de Wapenveldse papierfabriek. "Verliesgevende jaren zijn voor de Berghuizer geen nieuws. Maar in 2000 is er bijvoorbeeld nog heel veel winst gemaakt. Het lijkt er eerder op dat tegenvallende prestaties elders in het Stora Enso-concern aanleiding zijn tot dit ingrijpen."

De directie heeft aangeven te willen snijden in het personeelbestand van de snijfabriek, ondersteunende en logistieke diensten, maar ook in het management. In totaal 99 van de nu nog 450 arbeidsplaatsen moeten vervallen in de ogen van de directie.

"Samen met de ondernemingsraad wil ik de reorganisatieplannen nauwkeurig bestuderen voordat we overtuigd raken van nut en noodzaak van de voorgestelde maatregelen", zo besluit Frans ten Broeke.

De Berghuizer Papierfabriek in Wapenveld maakt onder andere speciaal papier voor kopieermachines.

Voor nadere informatie
Frans ten Broeke (vakgroepbestuurder): 06 51 60 22 08 Wouter de Jong (voorlichting): 030 - 6 348 243 / 06 - 53 19 22 66

Houten, 12 oktober 2005


---- --