Gemeente Amsterdam

Amsterdam start bouw 3000 woningen op IJburg

1e paal voor woningen op Haveneiland en Rieteiland Oost

12 oktober 2005
---


Op donderdag 12 oktober 2005 hebben de wethouder Ruimtelijke Ordening, Duco Stadig, en portefeuillehouder Jan Hoek van het stadsdeel Zeeburg het startsein gegeven voor de bouw van 3000 woningen op het Haveneiland en Rieteiland Oost.

Deze woningen worden direct en zonder vertraging op voorraad gebouwd. Er hoeft dus niet eerst een percentage van de woningen verkocht te zijn voor er gebouwd wordt.

Bouwenvelop

In 2004 is de gemeente begonnen met het vereenvoudigen en stroomlijnen van het hele proces van woningbouw. Een van de eerste punten was ervoor zorgen dat er sneller wordt overgegaan van de planning van het bouwen tot het daadwerkelijke bouwen van woningen.

Wethouder Stadig: "IJburg loopt voorop door dit idee meteen uit te voeren. Eerder dit jaar heb ik met de bouwconsortia een overeenkomst getekend die ervoor zorgt dat we in één keer alle afspraken hebben gemaakt voor het Haveneiland Oost. Deze manier van afspraken maken, de - zogenaamde- bouwenvelop, zorgt ook voor een meer flexibele en marktconforme manier van werken. Geen detail afspraken, maar afspraken op hoofdlijnen."

Planning

Naar verwachting worden de eerste 200 woningen in 2006 al opgeleverd. Rond 2010 moeten alle 3000 woningen er staan.

Pb-181