Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Den Haag, 12 oktober 2005

Alyson Annan nieuwe manager Den Haag Topsport

'Oud hockey international en dubbel Olympisch Goud winnares'

Den Haag Topsport, onderdeel van Den Haag Marketing & Events, heeft een nieuwe manager aangesteld, Alyson Annan. Australische oud hockey international en dubbel Olympisch Goud winnares. Zij zal per 16 oktober de vorig jaar overleden Michiel Reepmaker opvolgen.

Alyson combineert een achtergrond als topsporter in Australië en topsportcoach in Den Haag met een commerciële carrière. Als top hockeyster won Alyson Annan (32) tweemaal Olympisch Goud (Atlanta 1996, Sydney 2000), evenzoveel wereldtitels en vier Champion Trophy's. Zij werd tweemaal uitgeroepen tot beste hockeyster van de wereld (1998 en 2000). Na haar komst naar Nederland in 2000, haalde ze haar diploma Commerciële Economie aan de Johan Cruijff University, werkte ze voor Ajax, APX Group en als team manager bij de dames van het Nederlands Elftal. Momenteel is ze hoofdcoach van het hoofdklasse damesteam van HC Klein Zwitserland. Deze functie zal zij naast haar fulltime baan bij Den Haag Topsport blijven doorzetten.

Het aantrekken van de Australische tweevoudig gouden medaillewinnares met een uitgebreid internationaal netwerk past in de ambitie van Den Haag zich te profileren als stad met een hoogwaardig topsportklimaat en grote topsportevenementen passend binnen de context van internationale stad van recht en bestuur.

Alyson Annan zal in haar functie als manager Den Haag Topsport rapporteren aan algemeen directeur Peter Rijntjes. Tot haar voornaamste taken behoort het ten uitvoer brengen van de Topsportvisie 2005 - 2010 van de gemeente Den Haag, inclusief acquisitie van grote topsportevenementen, het versterken van de infrastructuur voor topsport, de aansluiting tussen topsport en breedtesport alsmede aansturing van het Olympisch Steunpunt regio Den Haag inzake verenigingsondersteuning, talentontwikkeling en typisch Haagse topsportevenementen.

Peter Rijntjes, algemeen directeur Den Haag Marketing & Events: "Als oud topsporter kent zij de weg van talent naar top erg goed. Zij kan als het ware een brug vormen van talentontwikkeling naar topsport op het hoogste niveau. Topsport is gediend bij het betrekken van internationale topsporters die op het hoogste niveau hebben geacteerd."

Den Haag Topsport, onderdeel van Den Haag Marketing & Events, is belast met het ten uitvoer brengen van het topsportbeleid van de gemeente Den Haag.

Ingezonden persbericht