Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


12 oktober 2005

Onderwerp: politie doet onderzoek na overlijden Doetinchemmer

Een onderzoek naar het mogelijk onder verdachte omstandigheden overlijden van een 79-jarige Doetinchemmer is dinsdagavond door politie en artsen uitgevoerd. Gemeld kan worden, dat er geen strafbaar feit geconstateerd is.

Het slachtoffer werd omstreeks 19.00 uur door een bekende met de auto thuisgebracht. Eenmaal terug bij zijn auto ontdekte de man, dat de jas van het slachtoffer nog in z'n auto lag. Toen hij hiermee naar de woning liep hoorde hij, achter de inmiddels gesloten voordeur, een bonk. Direct keek hij via de brievenbus naar binnen en zag het slachtoffer op de grond liggen.

Met hulp van buurtgenoten werd de toegang tot de woning geforceerd en werd 112 voor een ambulance gebeld. Het slachtoffer bleek te zijn overleden en de gealarmeerde politie stelde een onderzoek in.

Veel buurtbewoners waren getuige van de verrichtingen van de politie. Na ondermeer onderzoek ter plaatse en in het ziekenhuis werd vastgesteld, dat er geen sprake was van een strafbaar feit. Met de berichtgeving hoopt de politie eventueel ontstane onrust weg te nemen.

Einde bericht


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --