Gemeente Utrecht

SUBSIDIE EN GRATIS ADVIES VOOR ENERGIEBEWUSTE BEDRIJVEN

Gemeente Utrecht wil bedrijven uit het Midden en Kleinbedrijf (MKB) stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Daarom biedt de gemeente nu gratis energie-advies op maat en kunnen bedrijven in aanmerking komen voor subsidie (tot 50%) op energiebesparende maatregelen. De subsidie kan oplopen tot maximaal ¤ 5.000. Adviseurs van Milieuzorg Utrecht verzorgen gratis het advies en begeleiden bij de subsidieaanvraag.

Investeren in energiebesparing is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de energierekening van bedrijven. Met de adviezen van het Milieuzorg Utrecht besparen de meeste bedrijven al zo'n 10 tot 30% op hun energie- en waterverbruik. Doet het bedrijf vervolgens aanvullende energiebesparende investeringen, dan is het voordeel nog groter. Gemeente Utrecht betaalt namelijk voor 50% mee aan de investering, met een maximum van ¤ 5.000. Bedrijven komen in aanmerking voor de subsidie als de investering normaal gesproken niet binnen vijf jaar is terug te verdienen.

Gemeente Utrecht kan de subsidie verstrekken door een bijdrage uit het energiefonds van provincie Utrecht. De regeling loopt tot 1 juni 2006 en de gemeente heeft ¤ 100.000 beschikbaar. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Ondernemers die te lang wachten, vissen dus achter het net.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, dan kunt bellen voor een folder met alle informatie. Ook met andere vragen over het advies en de subsidie, dan kunt u contact opnemen met Milieuzorg Utrecht, telefoon (030) 267 0248, contactpersoon de heer B. van den Bosch. U kunt ook terecht op de website: www.milieuzorgutrecht.nl.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije van der Veen, Dienst Stadsontwikkeling, telefoon 286 41 74.