Provincie Noord-Brabant


Datum Onze referentie Onderwerp

12 oktober 2005 Persbericht Uitspraak kort geding

Aan de redactie,


Rechter stelt Taxihopper in het gelijk


Gunning Taxihopper in zicht


De Gemeenschappelijke Regeling Kleinschalig Collectief Vervoer Brabant Noord-Oost (GR KCV), verantwoordelijk voor Taxihopper, is in het gelijk is gesteld door de rechtbank van 's-Hertogenbosch. Het bedrijf Novio Net, dat nu het vervoer voor de Taxihopper verzorgt, had een kort geding aangespannen tegen uitsluiting van beoordeling. De rechter oordeelt nu dat de spelregels voor alle inschrijvers helder en toegankelijk waren en om die reden Novio Net uitgesloten mag blijven van de beoordeling. Binnenkort wordt het voornemen tot gunning van Taxihopper in Brabant Noord-Oost verwacht.

In de gemeenschappelijke regeling participeren de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Lith, Maasdonk, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Oedenrode, Uden, Veghel en de provincie Noord-Brabant. Door het aflopen van het contract op 31 december 2005 is Taxihopper opnieuw aanbesteed middels een openbare Europese aanbesteding. Hiervoor is een programma van eisen opgesteld. Hiertoe dienen de aanbieders en/of de onderaannemers de benodigde vergunningen te overleggen en aan te tonen dat de aanbiedende partij(en) over de nodige financiële en economische draagkracht beschikken. Het Kort Geding spitste zich toe op het gegeven dat Novio Net zelf niet over de benodigde vergunningen beschikt en geen inzage heeft gegeven in de situatie van haar onderaannemers.
Gedeputeerde Janse de Jonge van de provincie Noord-Brabant: "Ik ben verheugd dat de gunning nu gewoon doorgang kan vinden en dat de continuïteit van Taxihopper is gewaarborgd. Ook blijkt uit de uitspraak van de rechter dat de aanbesteding transparant is verlopen. Voor Novio Net is het jammer dat ze afscheid moet nemen van deze succesvolle vorm van openbaar vervoer in Brabant Noord-Oost waar het bedrijf zelf mee aan de wieg heeft gestaan."


---


Noot voor de redactie (

Provincie Noord-Brabant