Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BarTrack oplossing verhoedt arts voorschrijven verkeerde medicijnen

BarTrack nu ook gestandaardiseerd met European
Health Industry Business Communications Council

's GRAVENHAGE ­ Over de BarTrack oplossing voor de medische wereld heeft BarTrack nu ook afspraken gemaakt met de EHIBC (European Health Industry Business Communications Council). Een arts kan straks door het scannen van de barcode op de verpakking direct alle relevante informatie over het product via internet opvragen. Omdat in de EHIBC standaard naast de product gegevens ook de grondstoffen vastliggen, krijgt de arts een legio aan mogelijkheden aangereikt waaronder de mogelijkheid om snel en eenvoudig conflicterende medicijnen te herkennen of simpel alternatieven te vinden.

Al sinds 1983 is door de American Hospital Association en een aantal andere organisaties die actief zijn in de gezondheidszorg een begin gemaakt met de HIBC (Health Industry Bar Code) standaard. De introductie van deze uniforme barcode label standaard heeft geleid tot enorme voordelen voor zowel de leveranciers als de medisch specialisten. De mogelijkheid om via het BarTrack Medisch netwerk deze informatie over medicijnen te ontsluiten leidt tot het weergeven van verschillende vormen van informatie.

De Nederlandse artsen krijgen een scanner waarmee ze op een eenvoudige manier toegang krijgen tot aan de medische markt gerelateerde informatie op internet. Na de introductie in de Nederlandse dentale wereld in 1994 is de BarTrack scanner, een van origine Nederlandse oplossing, ondertussen ook succesvol in de Verenigde Staten en vijf Europese landen geïntroduceerd.

Directeur Bart Grol van BarTrack in 's Gravenhage, is content over de samenwerking met de EHIBC. "Door het ontsluiten van medicijninformatie door de EHIBC standaard bieden we de arts de beschikking over een veelvoud van de huidige informatie hetgeen naast een enorme tijdswinst bijdraagt tot het voorkomen van medische missers. Deze functionaliteit zal sterk bijdragen tot een snelle acceptatie bij de medische specialisten van het BarTrack Medisch netwerk Voor de arts betekent deze methode bovendien een enorme tijdwinst."

Voorzitter Ton van Zijl van de EHIBCC ziet door de koppeling van de barcode op medische producten aan internet tal van nieuwe toepassingen. Het geeft de gebruiker vrijwel real time toegang tot belangrijke informatie die via internet te benaderen is. Een welkome aanvulling in het arsenaal voor medische hulpverleners.

Diepgang
Over de BarTrack oplossing voor de Medische wereld heeft BarTrack afspraken gemaakt met Springer Uitgeverij, onder meer uitgever van toonaangevende medische (vak)bladen als Arts & Auto, De Huisarts in Nederland en Medisch Contact en verwacht men op korte termijn een aantal andere partijen te kunnen aankondigen waaronder een aantal (farmaceutische) leveranciers

Over BarTrack
BarTrack B.V. biedt als enige leverancier in de wereld een neutraal platform welke de gebruiker in staat stelt middels barcode scanning een directe verwijzing te krijgen naar specifieke informatie op het Internet. BarTrack is in 2001 ontwikkeld en wordt door BarTrack BV internationaal aangeboden. BarTrack BV is gevestigd in '''s-Gravenhage

Over EHIBCC
De EHIBCC, opgericht in 1988, is een internationale non-profit organisatie die is opgezet om een uniforme barcode standaard voor de Europese Health Care te ontwikkelen en te promoten. De EHIBCC werkt hiervoor samen met de Amerikaanse HIBCC. Veel bedrijven, die actief zijn op internationale markten in de gezondheidszorg, hebben deze standaard - die erkend is door ANSI (American National Standards Institute) en CEN (European Committee for Standardization) - geadopteerd.



Ingezonden persbericht