Ingezonden persbericht

De Bevrijding van Nederland begint in het Friese dorp Wergea

NEDERLAND, 20051012 -- Zoals ooit de bevrijding van Nederland na 80 jaren oorlog in het stadje Heiligerlee in het Groningse Noorden begon, zo wil de Afdeling Boarnsterhim van de Lijst Pim Fortuyn Nederland vanuit het Friese Wergea bevrijden van de zakkenvullende regenten en bureaucraten. Dit is het programma van drs. Engelbertus (roepnaam Engel) Vrouwe, psycholoog en oud medewerker in de Tweede Kamerfractie van de Lijst Pim Fortuyn.


Het hoofdthema van het programma is de terugdringing van gemeentelijke bemoeizucht. Dit wordt nagestreefd door halvering van de gemeentelijke heffingen en belastingen zoals Onroerende Zaak Belasting (de beruchte OZB), halvering van het ambtenarenbestand en opheffing van allerlei onnodige regels (bureaucratie) die de vrijheid van de burger aantasten en hem op onnodige kosten jagen.
Daarnaast zal de subsidiekraan dichtgedraaid worden. Want voor elke euro subsidie die uitgedeeld wordt, moet de burger er gemiddeld twee opbrengen. (In de gemeente Boarnsterhim is zelfs subsidie betaald voor moskeebezoek).

Dit land moet aan de Nederlandse burgers teruggeven worden door het geld te laten op de plek waar het verdiend wordt.

De verkiezingscampagne zal met de landelijke verkiezingen in gedachte in februari 2006 beginnen en wordt gevoerd vanaf het antieke binnenschip de 90 tonner Cornelia met een promotietocht door Nederland waar het de grote steden zal aandoen. Hiermee zal Boarnsterhim op de kaart gezet worden .




Ingezonden persbericht