Ingezonden persbericht

Poëziefestival Onbederf´lijk Vers wederom een sterk programma

Judith Herzberg, Simon Vinkenoog en Vrouwkje Tuinman zijn enkele van de gevestigde dichters die op woensdag 12 oktober aanstaande op de Nijmeegse planken staan. Naast tien bekende dichters selecteerde Onbederf´lijk Vers twintig aanstormende talenten.

Andere grote namen die meedoen met het festival zijn Ilja Leonard Pfeijffer, Maria Barnas, Jean Pierre Rawie, H.H. ter Balkt en Ad Zuiderent. In een informele sfeer treffen zij talentvolle nieuwkomers als Lucas Laherto Hirsch, Thomas Möhlmann en Daniel Bras. Ze wisselen elkaar in drie rondes af op diverse locaties in de binnenstad, waardoor het publiek deze avond kan genieten van negen optredens.

Na een aarzelend begin vanuit de culturele studentenvereniging Diogenes trekt het poëziefestival inmiddels meer dan tweeduizend bezoekers. De recentelijke oprichting van Stichting Onbederf´lijk Vers laat zien dat het Nijmeegse festival de beginfase voorbij is.

Het voornaamste doel van de organisatie is de toegang tot poëzie toegankelijker te maken. Ze koos daarom voor vertrouwde locaties als cafés De Opera, Sterre, De Nieuwe Maan, Billabong en Merleyn, boekhandels Dekker van de Vegt en A Priori, stadsbrouwerij De Hemel en bibliotheek De Mariënburg. Ook de vrije entree, mogelijk gemaakt door Stichting Lira, Gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland, verlaagt de drempel tot de poëzie.

Meer informatie over het festival is te vinden op de website www.onbederflijkvers.nl.
Poëziefestival ´Onbederf´lijk Vers´: woensdag 12 oktober 2005, van 20.00 - 23.00 uur, vrije entree

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht