Almeerse wethouders gaan op agrarische toer

Zending over Grenzen

ALMEERSE WETHOUDERS GAAN OP AGRARISCHE TOER
MET SCHAPEN VOOR OOST-EUROPESE GEZINNEN

Almere, 6 oktober - Wat krijg je als een stadsfilosoof en de Senior Accountmanager Corporate Cliënts van de Rabobank bij elkaar komen om een boom op te zetten over koeien en schapen en maatschappelijk ondernemen? Op de bijeenkomst van de Vereniging Bedrijfskring Almere van woensdag 12 oktober zal het duidelijk worden. Leden-bezoeken-Leden van de VBA vindt plaats bij de hulporganisatie Zending over Grenzen, Omroepweg 10 in Almere. Het doel is om zoveel mogelijk schapen, koeien en geiten voor arme Oost-Europese gezinnen gesponsord te krijgen.

Als er één schaap over de dam is...
De speciale actie met als thema kuddegedrag moet zoveel mogelijk gezinnen uit de vicieuze cirkel van armoede halen. Inmiddels hebben Daihatsu Autobedrijf van der Vlugt Almere en Daihatsu Nederland Vianen de eerste koe aangeschaft. De wethouders Visser en Van der Velde zijn als eerste over de dam met de aankoop van elk vijf schapen. Hiermee is de Daihatsu-koe en de Gemeente Almere-kudde een feit. Voor Zending over Grenzen is dit een unieke kans om één van haar projecten op een ludieke wijze onder de aandacht te brengen. Dat sluit aan bij de doelstelling om met weinig middelen veel mensen bewust te maken van de situatie in Oost-Europa en het werk van Zending over Grenzen.

Zelfstandig bestaan
Shira Nieuwenhuijs, verantwoordelijk voor de afdeling Hulpgoederen van Zending over Grenzen: -Om te voldoen aan de noodvraag in Oost-Europa, heeft Zending over Grenzen verschillende projecten zoals structurele ondersteuning van arme gezinnen en kindertehuizen, gaarkeukens voor hulpbehoevende ouderen en andere kwetsbare groepen en materiële hulp en informatie voor zwangere vrouwen. Via de Oost-Europese vestigingen komen ook specifieke hulpvragen binnen, hiervoor zijn Speciale Projecten ontwikkeld. Kenmerkend is de structurele verbetering van een (leef)situatie. Een koe of een aantal schapen bijvoorbeeld zorgen dat mensen een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. Dat is het uiteindelijke doel. - Bel voor meer informatie over deze actie naar Shira Nieuwenhuijs, tel. 036 536 36 15.

PERSUITNODIGING

Op woensdag 12 oktober geeft Shira Nieuwenhuijs om ongeveer 16:45 uur de aftrap voor het veeproject in het actiecentrum van Zending over Grenzen, Omroepweg 10 in Almere. De Daihatsu-koe staat al voor de deur......