Gemeente Wieringen

INZAMELING KGA

Op woensdag 12 oktober 2005 zal in Den Oever, Oosterland en het buitengebied ten noorden van de N99 het klein gevaarlijk afval weer worden opgehaald met de chemokar. Wanneer u k.g.a. wilt inleveren kunt u dit kenbaar maken door de rode "kga- kaart" voor het raam te plaatsen. Onze medewerkers zullen dan het k.g.a. bij de deur in ontvangst nemen. Inwoners buiten de bebouwde kom worden verzocht eerst even te bellen wanneer zij dit willen aanbieden. Het telefoonnummer tijdens kantooruren is 06-23267978. Wij verzoeken u het gevaarlijk afval i.v.m. de veiligheid niet buiten te zetten.

Voor het inleveren van oude batterijen kunt u bij de volgende adressen terecht:
-Hippolytushoef: Super de Boer, Doeland, fotograaf Boersen en reparatiebedrijf Weijers;
-Den Oever: Tijsen elektra en drogisterij Aquavita;
-Westerland: Spar.

Tevens kunt u de batterijen met de kinderen meegeven die ze in de batterijboxen op school kunnen deponeren.

Wij danken u voor uw medewerking.

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 4 oktober 2005 hebben burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende vergunning aan G.H. Haller voor het innemen van een standplaats van een oliebollenkraam op het Kerkplein te Hippolytushoef van 15 t/m 31 december 2005. Ø Verleende vergunning aan Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind voor het houden van een huis-aan-huiscollecte in de week van 14 t/m 19 november a.s.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus
1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

De burgemeester heeft op 4 oktober 2005 het volgende besluit genomen dat onder de Algemene wet bestuursrecht valt:

Ø Verleende vergunning aan Sportservice Schagen voor het houden van clinic mountainbiken voor leerlingen van groepen 6 t/m 8 van de basisscholen op 12 oktober a.s.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

PLANSCHADE VERORDENING

Burgemeester en wethouders van Wieringen maken bekend dat met ingang van 10 oktober 2005 het besluit tot vaststelling van de "Procedureverordening Planschade 2005" voor een ieder ter inzage ligt. Het besluit tot vaststelling van deze verordening is genomen op 27 september 2005 als gevolg van de wijziging van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten aanzien van in het indienen en behandelen van verzoeken omtrent vergoeding van planschade.

De gevolgen van deze verordening zijn de volgende:


- vanaf 10 oktober 2005 zal voorafgaand aan het in behandeling nemen van verzoeken om vergoeding van planschade het wettelijke legesbedrag van 300 moeten zijn voldaan;
- de verordening kent termijnen van orde voor het behandelen van verzoeken om vergoeding van planschade;
- er is geen sprake van fatale termijnen;
- invoering van een verjaringstermijn voor verzoeken (verjaring ontstaat vanaf vijf jaar gerekend na 1 september 2005);
- aanvragen om planschadevergoeding kunnen slechts ingediend worden door gebruik van het vastgestelde formulier, dat op aanvraag toegezonden wordt, maar ook via de website verkregen kan worden;
- het college is bevoegd om bij het in behandeling nemen van aanvragen om bouwvergunning en/of vrijstelling een overeenkomst te sluiten met de aanvrager voor afwenteling van eventuele planschadevergoeding op de aanvrager van de bouwvergunning en/of de vrijstelling;
- indien van die bevoegdheid gebruik gemaakt wordt zal geen vergunning worden afgegeven of vrijstelling worden verleend indien de aangeboden overeenkomst door de aanvrager van de vergunning en/of de vrijstelling niet wordt getekend.

BOUWEN EN WONEN Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 29 september 2005:
- het veranderen / vergroten van een woning op het perceel Gemeenelandsweg 118 (lichte bouwvergunning);
- het veranderen van de gevels van de woning op het perceel Nieuwstraat 36 (lichte bouwvergunning); ontvangen 30 september 2005:
- het veranderen / vergroten van een aanbouw en oprichten van een erker op het perceel Kon. Wilhelminalaan 45 (lichte bouwvergunning); ontvangen 3 oktober 2005:
- het oprichten van een woning op het perceel hoek Gemeenelandsweg / Noordburenweg (reguliere bouwvergunning); ontvangen 4 oktober 2005:
- het oprichten van een carport op het perceel Elft 54a (lichte bouwvergunning).

B. Ontvangen aanvraag sloopvergunning ontvangen 4 oktober 2005:
- het slopen van een opslagruimte op het perceel Noordburenweg 17.

C. Verleende bouwvergunning verzonden 7 oktober 2005: het wijzigen van een zijgevel van de woning op het perceel Hofstraat 56 (lichte bouwvergunning). De onder A en B genoemde aanvragen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvragen verder in behandeling te nemen. Tegen de onder C genoemde beschikking kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

Hippolytushoef, 7 oktober 2005 Drs. J. Wittink, secretaris Drs. T.J. Lont, burgemeester