Gemeente Vlaardingen


Herinrichting Waalstraat (13/10 - 17/11)

Ter verbetering van de kwaliteit van het wegdek, het verruimen van de boomplaatsen en de noodzaak tot het vervangen van de riolering zal de Waalstraat herstraat en gedeeltelijk heringericht worden.

Hiertoe zal de straat worden afgesloten tussen de Nieuwlandstraat en de Paterstraat. Aansluitend zal het gedeelte tussen de Paterstraat en de Kuiperstraat worden afgesloten. Het profiel van de rijbaan wordt versmald tot 3,50 m om de bomen meer (groei) ruimte te geven en tevens een goede bereikbaarheid voor bevoorrading van bedrijven en winkels en de hulpdiensten te waarborgen. De Waalstraat blijft ingericht als een 30 km-zonegebied. Het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk.

De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit het weer op hoogte brengen van de bestrating, die daarbij overeenkomstig de wegverharding van de Kuiperstraat uitgevoerd zal worden. De trottoirbanden komen dus te vervallen waardoor zowel de rijbaan als de trottoirs op één niveau komen te liggen.

Deze werkzaamheden zullen morgen starten en circa vijf weken in beslag nemen. De uitvoering zal zodanig plaatsvinden, dat omliggende huizen zo goed mogelijk bereikbaar blijven. De bereikbaarheid van de Kuiperstraat en de Fransenstraat is in overleg met de hulpdiensten vastgesteld en wordt met omleidingsborden aangegeven.

Mocht uw woning om bijzondere redenen bereikbaar moeten blijven (verhuizing e.d.) of wenst u op dit moment meer informatie dan kunt u contact opnemen met dhr. P.P.J. Doodkorte, 2484780 (directievoerder dienst Stadswerk).