Hans Kazàn in Vinger aan de Pols

Hans kazan produkties bv

Hans Kazàn, 13 oktober in Vinger aan de Pols

Afgelopen zaterdag werd het nieuwe goochelboek van Oscar, Renzo en Mara uitgereikt door Wibi Soerjadi. Natuurlijk was ik erg trots op ze! Dit zijn ook de momenten waarop je beseft dat het allemaal zo vanzelfsprekend lijkt maar dat niets zo kostbaar is als gezondheid.
Als ambassadeur van Stichting Kind en Brandwond besef ik maar al te goed dat het in een ogenblik kan veranderen, vertelt Hans Kazàn aan de vooravond van een uitzending van Vinger aan de Pols. In deze aflevering zien we de inmiddels zesjarige Marjolein die nu bijna 9 maanden geleden meer dan 50% brandwonden opliep.

Hans zag haar afgelopen januari voor het eerst toen ze in kritieke toestand in het Brandwondencentrum van Groningen lag. Een half jaar later wilde hij Marjolein graag weer ontmoeten om te kijken hoe het met haar ging. Hij bezocht haar in het revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede en zag hoe ze aan het terugvechten is, Vinger aan de Pols was daarbij.

In deze uitzending zien we naast Hans Kazàn, ook Robert ten Brink, Irene Moors en Dominique van Vliet aan het werk als ambassadeur voor een goed doel. Pia Dijkstra praat met hen over hun werk en vraagt zich af of hun ambassadeurschap verder gaat dan af en toe een lintje doorknippen. Aan bod komen de leuke en minder leuke kanten van hun ambassadeurschap.

Een verhaal zoals Marjolein kan ons allemaal overkomen. De uitzending heeft als titel bekende ambassadeurs maar het gaat natuurlijk om patiëntjes zoals Marjolein! Maar ook over haar ouders en zusjes. Want een kind met brandwonden raakt het hele gezin. Naast de zorg voor het kind met de brandwonden gaat de zorg voor de zusjes gewoon door en bijna alle ouders gaan gebukt onder een enorm schuldgevoel., legt Hans uit.

Het is voor de ouders dan ook een hele stap om hun kind te laten meewerken aan een programma als deze. Ik hoop dan ook dat het aandacht oplevert voor kinderen en jongeren met Brandwonden in het algemeen, maar zeker ook voor Marjolein. Want vragende en starende blikken zullen er altijd zijn. Het zal de ouders hopelijk veel uitleg schelen, want Marjolein zal in haar leven nog vaak moeten uitleggen wat haar is overkomen. Om de kinderen hierbij te helpen is Stichting Kind en Brandwond 15 jaar gelden er. Stichting Kind en Brandwond helpt op allerlei manieren en is onmisbaar voor kinderen en jongeren met Brandwonden! vertelt Hans Kazàn, met trots ambassadeur van Stichting Kind en Brandwond!

Uitzending: donderdag 13 oktober 2005, 19:50 uur, AVRO Nederland 2.