Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 oktober 2005

Aanrijding met letsel

Fietser gewond bij aanrijding

Enschede

Op woensdag 12 oktober vond omstreeks 16.30 uur een aanrijding plaats op de kruising Emmastraat/2e Emmastraat/Zwedeweg in Enschede. Een 51-jarige Enschedese automobilist verleende op genoemde kruising geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 57-jarige fietser uit Enschede. De fietser raakte bij de aanrijding die volgde gewond. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.(05-129634)

Snorfietser onder invloed

Verdachte blijkt recidivist

Haaksbergen

Op donderdag 13 oktober omstreeks 02.00 uur controleerde de politie op de Buurserstraat in Haaksbergen een 39-jarige snorfietser uit Haaksbergen. Bij de man werd alcoholgebruik geconstateerd, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 2,0 promille. De verdachte bleek meerdere keren voor hetzelfde te zijn bekeurd. Zijn rijbewijs ligt nog bij justitie. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur. De politie maakt proces-verbaal op. (05-129766)

Woninginbraak

Verdachte aangehouden

Enschede

Op woensdag 12 oktober werd omstreeks 12.25 uur een inbraak gemeld in een woning aan de Ahuislanden in Enschede. Getuigen hadden gezien hoe een man met een computer en plasmaschermen een woning aldaar verliet en in zijn auto wegreed. De bewoner, een 44-jarige man kwam bij zijn woning en wist aan de hand van het doorgegeven signalement dat het moest gaan om een voormalige bewoner. De 44-jarige deed aangifte. Korte tijd later kon de politie de verdachte, een 28-jarige Enschedeër in de woning van diens vriendin aanhouden. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten voor nader verhoor. (05-129441)

Diefstal bebakeningsbord

Verdachte op heterdaad betrapt en aangehouden

Enschede

Op donderdag 13 oktober werd omstreeks 02.30 uur een diefstal van een bebakeningsbord gemeld aan de Hengelosestraat in Enschede. Twee personen waren getuige van de diefstal en hielden de verdachte op tot de komst van de politie. Deze hield de verdachte, een 21-jarige Enschedeër aan. Het bord werd in beslag genomen. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (05-129767)

Fietser gewond bij aanrijding

Vrachtwagenchauffeur verleent geen voorrang aan fietser

Hengelo

Op woensdag 12 oktober vond omstreeks 08.00 uur een aanrijding plaats op de rotonde van de Deurningerstraat in Hengelo tussen een vrachtwagen en een fietser. De vrachtwagenchauffeur, een 45-jarige man uit Bolsward verliet de rotonde en verleende daarbij geen voorrang aan een 47-jarige Hengeloër die met zijn fiets nog op de rotonde reed. De fietser raakte bij de aanrijding die volgde gewond aan zijn voet en werd naar het ziekenhuis overgebracht. (05-129287)

Verdachte aangehouden

Man verdacht van woninginbraak

Hengelo

Op woensdag 12 oktober hield de politie omstreeks 08.45 uur een 27-jarige Hengeloër aan op verdenking van inbraak in een woning aan de Boekeloseweg in Hengelo op 11 september jl. Uit het ingestelde onder naar deze inbraak kwam de genoemde verdachte in beeld. Op genoemd tijdstip werd de verdachte in het centrum van Hengelo gesignaleerd. Na een korte achtervolging in het centrum van Hengelo kon de politie de verdachte aanhouden. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor en onderzoek opgesloten. (05-115563)

Scooterrijder gewond bij aanrijding

Aanrijding tussen fietser en scooterrijder

Almelo

Op woensdag 12 oktober vond omstreeks 12.30 uur een aanrijding met letsel plaats op de Sluiskade Noordzijde in Almelo. Een 10-jarige Almelose jongen fietste op genoemde weg en wilde links af slaan, het voetpad op. Op datzelfde moment haalde een 16-jarige jongen uit Harbrinkhoek hem op zijn scooter in. Beide kwamen in aanrijding met elkaar. De 16-jarige ging met zijn scooter onderuit. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (05-129469)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --