Gemeente 's-Hertogenbosch

13-10-2005
Regelgeving

De gemeenteraad heeft op 4 oktober onderstaande verordeningen vastgesteld. Meer informatie hierover kunt u terugvinden op de gemeentelijke site onder Bestuur en Organisatie/Regelgeving.

Verordening financieel beleid, beheer en organisatie De verordening financieel beleid, beheer en organisatie is per 4 oktober 2005 van kracht. Deze verordening regelt de uitgangspunten voor het financiële beleid, evenals voor het financiële beheer en de inrichting van de financiële organisatie. De verordening moet waarborgen dat aan de eisen van rechtmatigheid, verantwoording en controle wordt voldaan.

Verordening controle financieel beheer en organisatie De verordening controle financieel beheer en organisatie is per 4 oktober 2005 van kracht. Deze verordening legt regels vast voor de controle op het financiële beheer en op de inrichting van de financiële organisatie. De verordening moet waarborgen dat de rechtmatigheid van het financiële beheer en van de inrichting van de financiële organisatie wordt getoetst.

Treasurystatuut
Het treasurystatuut is per 1 januari 2005 van kracht en regelt de uitgangspunten voor het treasurybeleid en het uitvoering geven aan de treasury-activiteiten binnen een vastgesteld risicoprofiel.